A kórházakba leggyakrabban felvágottal és egy szelet üres kenyérrel vagy zsemlével igyekeznek letudni a vacsorát.
A kórházi tea és az ennivaló gyakran kevés a betegeknek. Kevés és rossz minőségű kórházi kosztra panaszkodnak a betegek. Intézményenként nagyok az eltérések, de az biztos, hogy a napi 550 forintos fejkvóta nem elég arra, hogy üres kenyér helyett más is jusson vacsorára – olvasható a hirtv.hu portálján.
A kórházakba leggyakrabban felvágottal és egy szelet üres kenyérrel vagy zsemlével igyekeznek letudni a vacsorát. Az egyik budapesti kórház konyháján büszkék a kosztra. A főigazgató inkább arra emlékeztet: árthat is, ha a hozzátartozók kipótolják a menüt.
A speciális étrendet pont azért állították össze, hogy a beteg gyógyulását szolgálja, ha ezt a hozzátartozók, akár jó szándékból is, de felborítják, akkor az beteg gyógyulása szempontjából nem feltétlenül előnyös – fogalmazott Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója.
Akár a speciális, akár a hagyományos étrendről legyen szó, egy beteg háromszori étkeztetésére legfeljebb 550 forint jut naponta. Az egyik egészségügyi szakszervezet alelnöke azt mondja: ritka, hogy ennyi pénzből jól főzzenek.
További részletek a weboldalon.