• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Négy óra tévézés felére csökkenti az immunrendszer erejét

Lapszemle Forrás: kemma.hu

Február 4-e a rákellenes világnap.

Ennek kapcsán szervezett konferenciát a Komárom-Esztergom Megyei Rákellenes Egyesület (KORE) és a Jövőért Hematológiai Alapítvány az Erkel Ferenc Zeneiskolában – írja a 24 Óra – online. Dr. Boros József sebész, onkológus, a KORE alelnöke elmondta, az egyesület a 2000-ben kiadott Párizsi Charta alapelvei alapján működik. Ez többek közt meghatározza, hogy a legfontosabb feladat a prevenció, szűrés.

- Egyesületünk rendszeresen szervez szűréseket, és nem csak olyanokat, amelyek részei a nemzeti szűrőprogramnak. Jelenleg is épp egy ilyen daganattípus, a vastagbélrák szűrését szervezzük, amely a második leggyakoribb daganattípus hazánkban, évente 9 ezer új beteget regisztrálnak, és 5 ezren meg is halnak. Nem csak a veszélyeztetett korosztály (45 év felettiek) szűrését szervezzük, hanem a fiatalabbakét is. Ugyanis tapasztalataink szerint ők elfogadják az érveket, és belátják, hogy az életmód-változtatással meg lehet előzni a daganatos megbetegedéseket. Programunkban elsősorban cégeknél, vállalkozásoknál és falvakban szűrünk – nyilatkozta az alelnök.

A konferencia első két előadása az elektromágnesesség hatásairól szólt. Dr. Erdei Edit PhD. urológus, andrológus főorvos az elektroszmog ártalmairól beszélve elmondta: a mobiltelefonok, számítógépek, tévék elterjedése óta drasztikusan megnőtt a hallójárati és agytumorok száma. Szólt arról is, hogy kutatások bizonyítják: négy óra katódsugaras tévézés ötven százalékkal csökkenti az immunrendszer működését. A modernebb eszközöknél, igaz hosszabb idő alatt, de ugyanez a hatás mutatható ki. A szakember hozzáfűzte: manapság annyira gyorsan fejlődik a technika, hogy az egyes eszközök egészségügyi vizsgálatára nincs idő.

Pádi Gyula villamosmérnök a képet azzal árnyalta, hogy az elektromágnesességet és az elektroszmogot el kell különíteni. Példaként a túlzott napsütést említette, amely bőrrákot okozhat, ám ha nem vagyunk eleget a napon, az is súlyos betegségekhez vezet. Pádi bemutatott egy olyan elektromágneses eszközt, amely a normál földi elektromágnesességnek megfelelő frekvencián és intenzitással működik, így egészségmegőrző, gyógyító hatása van.