Az egységben számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszer-biztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.
Egy Hajdú-Bihar megyei négycsillagos szálloda éttermében tartottak ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. Az egységben számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszer-biztonsági hibát tártak fel az ellenőrök – idézte a Nébih honlapján megjelenteket az mno.hu.
A hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a termékeket kivonta a forgalomból, és felhasználását, forgalomba hozatalát megtiltotta.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.