• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nehezen igazodnak el az ügyeletek útvesztőjében

Lapszemle Forrás: bama.hu

A komplex sürgősségi betegellátás szeptember vége óta a 400 ágyas klinikán történik.

Közel három hónapja kezdte meg működését a 400 ágyas klinikán az új sürgősségi osztály. Ugyanakkor továbbra is működik a baleseti ellátás az Akác utcai klinikai tömbben, a háziorvosi ügyelet a volt megyei kórházban található. Több olvasó is megkereste lapunkat, mert az új sürgősségi megnyitása óta nem látják tisztán, milyen panasszal melyik intézménybe menjenek – írja a Dunántúli Napló – online.

A komplex sürgősségi betegellátás szeptember 29-e óta a 400 ágyas klinikán történik – nyilatkozta Kresák Gergely, a Klinikai Központ Főigazgatói Hivatalának megbízott vezetője. Itt fogadják az általános sürgősségi esteken túl a neurológiai, a fül-orr-gégészeti, az urológiai és a belgyógyászati eseteket is, ahogy erről egyébként a lehető legtöbb fórumon folyamatosan tájékoztatjuk a betegeket. A baleseti ellátás az Akác utcai tömbben maradt. Ha tehát valaki traumatológiai jellegű ellátásra szoruló sérülést szenved, továbbra is oda kell mennie. A jövő év folyamán azonban ebben is lesz változás, hisz a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika visszaköltözik eredeti helyére, a 400 ágyas klinikára, az egykapus sürgősségi ellátás projekt részeként. Akkortól kezdve tehát a gyerekgyógyászati, a szülészeti és az akut pszichiátriai eseteket kivéve minden sürgősségi beteget ott, az új Sürgősségi Befogadó Osztályon fognak ellátni.

Az új Sürgősségi Betegfogadó Osztályt a sürgősségi ellátás igényeinek megfelelően alakították ki, amihez korszerűsített eszközpark és modern diagnosztikai berendezések is társulnak. Kiemelt szintű kórházként főleg Pécs és a megye sürgősségi eseteinek ellátása a feladatuk. Elsődlegesen azokat fogadják, akik életveszélyes állapotban vannak, vagy mielőbbi orvosi ellátásuktól függhet, hogy a későbbiekben szenvednek-e maradandó egészségkárosodást. Akik ennél enyhébb tünetekkel fordulnak hozzájuk, hosszabb várakozásra számíthatnak.

A térségi háziorvosi ügyelet továbbra is a Rákóczi úton, a volt megyei kórház épületében működik, a pécsi és térségi betegek számára – jegyzi meg a portál.