• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tragédia Győrben – Orvoshalál lett az évzáróból

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Egy huszonöt éves radiológus orvost ütött el a vonat vasárnap hajnalban.

Évzáró kórházi ünnepség után egy diszkóba ment a kollégáival. Lehet, hogy önhibáján kívül bedrogozták. A rendőrség vasárnap reggel az alábbi hírt adta ki: „Elgázolt a vasúti átjáróban egy, a síneken tartózkodó ismeretlen személyt a Szabadhegy és Győr között közlekedő személyvonat." Úgy tudjuk, az „ismeretlen személy" dr. F. N. volt, tehetséges, ígéretes radiológus. Információnkat prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója megerősítette, elmondva azt is, amit az intézménynek sikerült kideríteni az ügyről – olvasható a delmagyar.hu portálján.

Múlt hét szombaton a radiológiai osztály évzáró ünnepséget tartott – mondta prof. Oláh Attila. A rendezvény helyszíne a kórház volt, onnan a fiatalok – tizenegyen – elmentek az egyik győri diszkóba. Velük tartott az újonc kolléga is, akit egyébként csendes, visszafogott fiatalembernek ismertek meg. A társaság tehát egy szórakozóhelyen kötött ki, ahol a férfiak fogyasztottak csak alkoholt. Ez azért fontos, mert kis idő után rajtuk látták azt a kollégák-barátok, hogy furcsán, magukhoz képest nagyon szokatlanul viselkednek. Ezért is döntöttek úgy, hogy inkább hazamennek.

A társaság tehát hazaért vasárnap éjjel, s remélték, hogy ez történt a kollégával is. Sajnos nem, már tudjuk. Egy másik orvos, akin a többiek is látták, hogy furcsán viselkedik, s ő is érezte a tüneteket magán, bement a kórházba és önként drogtesztet csináltatott. A vérvétel háromféle (!) kábítószer-adalékot is kimutatott. Tehát ha valóban nem tudott semmiről, akkor valakik nagyon erős szert kevertek az italába. Az önkéntesség okán feltételezhetjük, hogy valóban mit sem sejthetett erről. Ezt a tényt erősíti, hogy a kórház, a kolléga kérésére, ezek után feljelentést is tett a rendőrségen – mondta el Oláh professzor.

Most nyilván annak kellene következnie, hogy a tragikus balesetet szenvedő orvosról is ugyanez kiderüljön. Nála azért nem tudjuk ezt még kijelenteni, mert a boncolás után igazságügyi intézetben vizsgálják a vérmintáját. Kocsis Tünde rendőrségi szóvivő megerősítette, valóban ez történik. Eredmény ilyenkor hetekkel később várható. Az alezredes hozzátette: közigazgatási eljárásban folyik az ügy kivizsgálása. A portál úgy értesült, az öngyilkosságot kizárták, a baleset körülményeit vizsgálják.

Sajnos a történet döbbenetes és tanulságos. Oláh Attila elmondta, orvos igazgatóként is megrázta a tragédia, de szülőként elborzadt a valóságtól. Mert a valóság sajnos ez: nem egy történetet lehetett hallani eddig is városszerte, hogy fiatalok tudtuk nélkül fogyasztanak kábítószert – úgy, hogy az italukba, akár üdítőbe is, valamit belekevernek.