• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem a sertéshús okozza a rákot

Lapszemle Forrás: Világgazdaság Online

Pontos nyilvántartás készül a hazai sertésállományról.

Marketingkampány is lesz, amely tisztázza: nem egészségtelen a sertéshús fogyasztása – nyilatkozta lapunknak a sertésstratégiáért felelős miniszteri megbízott. Horváth István elmondta: őszre a gyakorlati megvalósítás javaslatai is elkészülnek – írja a Világgazdaság – online.

Tavaly augusztusban a kormány elfogadta a sertésstratégiát, amelynek a céljai ismertek: középtávon szeretnénk megduplázni a sertésállományt. A gyakorlati megvalósítás érdekében jelenleg egy négy állomásból álló konferenciasorozaton vitatjuk meg a részleteket az ágazati szereplőkkel – nyilatkozta Horváth István.

A sertésstratégia végrehajtására idén 2,6 milliárd forintot fordít a kormányzat a már meglévő programokon felül. A forrás jelentős része marketingcélokra megy, amelynek fő célja, hogy ismét növekedjen a sertéshús-fogyasztás idehaza.

Ma kevesebb sertéshúst fogyasztunk, mint húsz éve, és jóval kevesebbet, mint az osztrákok. A marketingkampány keretében húsz éve elhangzott hamis állításokat szeretnénk szembesíteni a mai helyzettel. Akkor gyakran állították, hogy a magas koleszterinszint és a rák egyik fő okozója a sertéshús fogyasztása. Mára azonban a fogyasztás harmadára esett vissza, az egészségügyi problémák viszont nem javultak. Világos tehát, hogy nincs összefüggés a sertéshússal, amely egyáltalán nem egészségtelen – húzta alá Horváth István.