• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem oltatnak, inkább beperelik az államot

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

A nemoltottság puszta ténye nem meríti ki a bűncselekmény tényállását.

Sokan azonnal ítélkeznek azokról az emberekről, akik nem adatják be gyermeküknek a kötelező védőoltásokat, amelyekről - valljuk be - tényleg vajmi keveset tudunk. Vajon valóban szükségesek? Nem okoz egészségkárosodást a babáknak? Ha ritka is a védőoltások szövődménye, mi lesz, ha éppen a mi gyermekünk lesz a százezerből vagy egymillióból az az egy, akinél komplikáció lép fel? Nehéz eldönteni, hogy az oltás valóban elengedhetetlen-e az egészséges élethez, vagy az egyre intenzívebb gyógyszerlobbi áldozataivá válunk, ha élünk vele, netán az eredeti céllal ellentétben éppen veszélyeztetjük gyermekünk egészségét a vakcinákkal.

Az Ópusztaszer melletti tanyán élő Magyar család - számos szakkönyv elolvasása után - úgy döntött, egyeden védőoltást sem adat be kislányának, mert egyes szakirodalmak szerint komoly szövődményekkel, legszélsőségesebb esetben pedig halállal is járhat a védőoltás. Ahogy ők fogalmaznak, természet közeli életfilozófiájukba nem fér bele a vakcinák világa. Kislányuk, a 13 hónapos Csermely egyetlen oltást sem kapott, és csupán egyszer volt lázas születése óta.

- Bár sokan elítélnek minket, szerintünk akkor követnénk el bűnt, ha mesterségesen megfertőznénk a gyermekünket - magyarázza döntésüket az édesapa. Úgy látják, egy erős immunrendszer képes maga is védekezni a betegségek ellen, ráadásul a védőoltások mesterségesen kitolják a megbetegedés kockázatát a serdülő-, illetve a fiatal felnőtt korra, hisz nem egész életünkön át maradunk védettek. A húszas éveinkben pedig sokkal több komplikációval járhatnak egyes betegségek. Ráadásul a vakcinák nehézfémeket, formaldehidet is tartalmaznak.

- Mi nem próbálunk összeesküvés-elméleteket gyártani, nem érezzük úgy, hogy a védőoltások kötelezővé tétele a magyar nép elleni mészárlási kísérlet burkolt formában. Viszont látjuk azt, hogy ez egy hatalmas üzlet. Egy olyan üzlet, ahol folyamatos a megrendelés, és mindig elfogy az áru - véli Magyar Roland.

Környezetük elfogadó, nem így az illetékes hatóságok. A védőnői szolgálat kezdeményezésére a kistelki rendőrkapitányság eljárást indított ellenük, de azt később megszüntették a Legfelsőbb Bíróság (LB) egy korábbi döntésére hivatkozva, amely szerint a nemoltottság puszta ténye nem meríti ki a bűncselekmény tényállását.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve több ízben felszólította a családot, hogy pótolják az elmaradt oltásokat. Mivel ezt a család nem szeretné megtenni, úgy döntött, bepereli a magyar államot. Úgy vélik ugyanis, hogy a hatóság csak a dolgát végzi, ők pedig a rendszer ellen tiltakoznak, és annak megváltoztatását szeretnék elérni. Mivel előfordulhat, hogy az oltásmegtagadás miatt Csermely nem járhat óvodába és iskolába, azt is belefoglalták perbeadványukba, hogy a bíróság mondja ki: a gyermeket a jövőben nem érheti semmilyen hátrányos megkülönböztetés.

- Annak ellenére, hogy egyetlen törvény vagy rendelet sem rendelkezik arról, hogy az oltásban nem részesülő gyermekeket nem vehetik fel az oktatási intézményekbe, mégis előfordulhat, hogy ezt megteszik Csermellyel. Ügy tűnik, még egyeden kormány sem merte magára vállalni, hogy azért fosszon meg egy gyermeket az oktatáshoz való alkotmányos jogától, mert nincs beoltva - jegyzi meg az édesapa.

Legolvasottabb cikkeink