• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Népszerű az Egészségváros programsorozat

Lapszemle Forrás: FigyelőNet

Csaknem 8500-an látogattak el a rendezvényre és több mint 7300 szűrést végeztettek el.

Hétvégente az egészségé volt a főszerep: májusban és június elején Cegléd, Sárvár, Ajka és Kiskunhalas is egy-egy napra az Egészség fővárosává változott. 25 sátorban, 50 egészségügyi szakdolgozó ingyenes, teljes körű szűrővizsgálattal, egészségügyi tanácsadással, érdekes, sokakat érintő témákkal foglalkozó előadásokkal, tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal, helyi fellépőkkel várta a családokat - összesített a Figyelő Online.

Az idén ötéves jubileumát ünneplő Egészségváros célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az egészség megőrzés, a rendszeres szűrővizsgálatok jelentőségére, hogy az egészség ne csak akkor váljon értékké, amikor már betegségről beszélünk: „A program sikerét és létjogosultságát bizonyítja, hogy közel 8500-an látogattak el a rendezvényre és több mint 7300 szűrést végeztettek el. Az Egészségvárosnak köszönhetően mintegy 1700 esetben hívtuk fel a lakosság figyelmét további szakorvosi ellátás szükségességére. Az életmód legalább 40%-ban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben"- tette hozzá Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

A Richter minden Egészségvárosban 2.000.000 forint alapadományt ajánlott fel a helyi kórháznak, melyet a lakosok aktivitásukkal, a szűréseken és a különböző programokon való részvételükkel további 300-300 forinttal növelhettek. Az idei tavaszi-nyári szezon hihetetlenül sikeres volt, hiszen összesen 18.293.000 forint adományt vehettek át a kórházigazgatók, melyből Cegléden általános ultrahangkészülék, Kiskunhalason három defibrillátor és egy inkubátor, Ajkán betegkomfortot javító ápolási eszközök kerültek megvásárlásra, Sárváron pedig lehetővé vált a tüdőgyógyászati rendelő és gondozó részleg új szakrendelőbe költözése. Az ajkaiak rekordot is döntöttek, a várható viharos időjárás ellenére is rengetegen látogattak el a rendezvényre és a szezon legmagasabb adományát vehették át, 5.313.500 forintot. Ezzel felkerültek az Egészségváros dobogós városai közé, hiszen Ajkát eddig csak egyetlen település előzte meg a gyűjtés eredményét illetően, Karcag, mindössze 3.000 forinttal.