• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nyomulnak a biztosítók: jobb orvosi ellátás, több pénzért

Lapszemle Forrás: hvg.hu

Beindulhat az egészségbiztosítók piaca.

A jelenlegi szereplők mellett újak is elindítják a hálapénzt kiváltani szándékozó, színvonalasabb egészségügyi ellátást ígérő szolgáltatásukat. A felpörgést az is segítheti, hogy egy törvénymódosítás miatt a cégeknek is jobban megéri a cafeteriába bevonni a munkavállalók betegségbiztosítását – írja a HVG – online.

A múlt pénteken a Generali Biztosító nagy csinnadrattával jelentette be, hogy egy nemzetközi egészségügyi szolgáltatóval együttműködve kiegészítő egészségbiztosítást kínál a munkáltatóknak, melynek keretében (havi) fix díjért egészségügyi szolgáltatások vehetők igénybe sorban állás és hálapénzfizetés nélkül. A munkáltatóknak azért érheti meg különösen, mert a januártól hatályos törvénymódosításnak köszönhetően a béren kívüli juttatások keretében (cafeteria) adó- és járulékmentesen köthetnek a dolgozóiknak betegségbiztosítást is.

Egyre több cég készülődik a piacra, illetve több biztosító már el is kezdte kínálni fixdíjas csomagjait. Ez újszerű szolgáltatásnak számít, hiszen eddig alapvetően összegbiztosításokat kínáltak a biztosítók: vagyis valamilyen betegség bekövetkezte esetére utólag fizettek egy csomag szerinti limitösszeget. A most induló Generali mellett a fixdíjas csomagokkal már piacra lépett az osztrák Union, az Uniqa és a holland ING: az előbbi három aligha meglepő, hiszen az anyabiztosítók valamennyien kiterjedt egészségbiztosítási tevékenységet folytatnak.

Az ING tulajdonosa nem dolgozik ezen a területen, viszont az ügyfélköre összetétele miatt megérte külsős partnerek termékeivel elindulniuk. A piacon fekete lóként tartják számon a Signalt, amely Németországban, de még Lengyelországban és Romániában is foglalkozik egészségbiztosítással, nálunk viszont ezt az üzletágat egyelőre még nem aktiválták. Az AXA is kínál betegbiztosítást, de a cég nemzetközi biztosításokat próbál Magyarországon értékesíteni, akár az amerikai Metlife, amely összegbiztosítások mellett az anyacég egyik csomagját kínálja.

A biztosítók közül a Generali, az Uniqua és az ING is a holland bejegyzésű, de a honlapja szerint luxemburgi központú Medicover Egészségközpont Zrt.-vel dolgozik együtt: ennek állítólag az az oka, hogy a piacon ugyan nagyon sok egészségszolgáltató működik, de csak a Medicover alakított ki országos partnerhálózatot, amely az ügyfelek számára legalább a megyeszékhelyeken elérhető. (A Medicover igazi regionális multi: Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Ukrajnában és Romániában is jelen vannak Németország és Észtország mellett.)

A lap információi szerint a Telki magánkórház is tervezi, hogy országos hálózatot alakít ki. A piac most arra vár, hogy akár csak regionális szinten létrejöjjenek magán- vagy állami szerveződések kiegészítő egészségügyi szolgáltatások biztosítására.

A biztosítók alapszintűnek tekinthető csomagjában általában non-stop telefonos orvosi tanácsadás, valamint járóbeteg-szakellátáshoz, egynapos sebészethez és diagnosztikai vizsgálatokhoz kapcsolódó szolgáltatásszervezés van benne és a szolgáltatások általában is komfortosabbak az államinál. Az igazi eltérések a csomagokban az extrák között találhatók.