• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ők a legismertebb egészségügyi szakemberek

Lapszemle MA 06:02 Forrás: webbeteg.hu
Ők a legismertebb egészségügyi szakemberek

Egészségügyi szakembereket, akik köztünk, betegek között a legismertebbek, emellett szakmájukban is hiteles személyiségek.

Az egészségügyi toplisták leginkább szubjektív véleményezés alapján készülnek, a szakmai érték nem minden esetben jár együtt ismertséggel és népszerűséggel. Gyakran olvasói szavazatok és értékelések döntik el, ki kerül a dobogós helyre. Akkor tekinthető mérvadónak, ha az ismertség összekapcsolódik a hitelességgel és a szakmai megbízhatósággal. A Webbeteg olyan egészségügyi szakembereket mutat be röviden, akik köztünk, betegek között a legismertebbek, emellett szakmájukban is hiteles személyiségek. A listák összeállításánál a 24.hu közelmúltbeli közönségszavazását és a Haszon magazin szakmai értékelések alapján összeállított TOP100 kiadványát vették górcső alá.

A három legismertebb egészségügyi szereplő

Dr. Kulja András sebész, a Tik-tok András dokijaként ismert szakorvos és egyetemi oktató egészségügyi témákban készít igen sikeres tartalmakat. Videóit milliók követik, mert szókimondó, tabudöntögető, közérthető. EP-képviselőnek történő megválasztása miatt jelenleg nem lehet tudni, hogy a jövőben marad-e az orvosi pályán.

Győrfi Pál mentőtiszt, kommunikációs szakember és oktató, 2004 óta az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki különösen a koronavírus-járvány alatt vált mindenki számára ismertté, amikor a COVID elleni kampány fő arca lett. Számos kereskedelmi műsorban szerepelt, főzött, táncolt, énekelt. Bár hitelességét nem a celeb műsorokban való szereplésének köszönheti, egy biztos, ismertebb, mint valaha. Amikor olyan témát kell feldolgoznunk, amelyben érintett a mentőszolgálat, Győrfi Pálnak írunk megkereső levelet - írja a lap.

Dr. Zacher Gábor mentőorvos és toxikológus, címzetes egyetemi docens. 2018-ig a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának volt a vezetője, jelenleg a hatvani kórház sürgősségi osztályán dolgozik.

Még 2016-ban adta ki a Haszon magazin a Legjobb magyar orvosok TOP100-as listáját, amelyben szakterületek szerint rangsorolták a doktorokat, szakmabeliek értékelései alapján. Kik kerültek a listára - kiderült a teljes cikkben