• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ónodi-Szűcs: Ez az én személyes kudarcom

Lapszemle Forrás: Hír TV

A 2018-as választásig nem nevez ki kancellárokat a kórházak élére az állam.

Korábban sem várt csodát az egészségügyi kancelláriarendszer bevezetésétől Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. A kabinet az intézményektől független gazdasági felügyelők rendszerének bevezetését elhalasztotta a 2018-as választásig. - „Ez az én személyes kudarcom, de nem azért, mert a cél rossz volt, hanem azért, mert nem tudtam kellően meggyőzően érvelni sem a kollégáimnak, sem a döntéshozóknak. Úgy tűnik, hogy az, amiben én részt vettem 2007-ben mint ellenálló, az most velem is megtörtént. Ennek ellenére örülök annak, hogy azt, amiért ez ki lett találva, senki sem vitatja" – mondta az államtitkár a Hír TV-nek.

A DK szerint egy kormánypárti érdekcsoport buktatta meg az államtitkár javaslatát, ráadásul téves a feltételezés, hogy a kórházak vezetése tehet az adósságról. „Az, hogy jelen pillanatban 60 milliárd forint a kórházak adóssága, nem azt jelenti, hogy azok az intézetvezetők és gazdasági vezetők, akik ott dolgoznak, nem tudják a munkájukat ellátni, hanem azt jelenti, hogy a kormány folyamatosan, hosszú-hosszú évek óta elégtelen pénzt biztosít a betegek gyógyítására" – jelentette ki László Imre, a párt egészségügyi kabinetvezetője.

A Jobbik szerint az államtitkár meghátrálása csak egy a Fidesz-kabinet számtalan kudarca közül. „Fontos látni azt, hogy a kormány a két nagy állami rendszerben: az egészségügyben és az oktatásban csak kudarcokat tudott ez idáig felmutatni. Emlékeztetnék arra, hogy a magyar gazdaságnak a legnagyobb adósa jelenleg is az állam, rendszeresen 90-100 milliárd forint nagyságra szökik föl csak az egészségügyi intézmények, elsősorban a kórházak adóssága" – emelte ki Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője.

A szocialisták úgy látják, nem csak a kancellárok elmaradt kinevezése miatt kellene távoznia Ónodi-Szűcs Zoltánnak. „Öt dolgot szeretett volna elérni, ebből egyet sem ért el. Nincsenek minimumfeltételek, nem lesz budapesti szuperkórház, nem lesznek kancellárok, nincsen megerősítve a mai napig az alapellátás kérdése, és nem tudta megoldani a finanszírozás problémáit sem – fogalmazott Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.