• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Órákon keresztül ellátás nélkül maradt a kisfiú

Lapszemle Forrás: nepszava.hu

A gyermek a medence szélébe verte be a fejét, elsősegélyben részesítették.

Több mint öt órán át nem láttak el egy fejsérült két és féléves gyereket a miskolci, megyei kórház gyermekambulanciáján. Hiába volt ügyeletes az intézmény a portáson és egy nővéren kívül nem volt orvos, aki megnézhette volna az újonnan érkezőket. Az esetről a Pesti Bulvár és a hétfői “Egyenes beszéd" is beszámolt. A történetet maga a gyermek édesapja, Veres Gábor újságíró mesélte el – olvasható a nepszava.hu portálján.

A család kirándulni ment Tiszalökre, ahol a 2,5 éves gyermekük – aki mellett végig ott voltak – egy medencébe akart belépni, de megcsúszott. A fejét beverte a medence szélébe. Eszméletét nem vesztette el. A fejéből folyt a vér, ijesztő volt az egész. A két szülő nagyon megijedt, kerestek a közelben egy elsősegély dobozt, fertőtlenítették, bekötötték a sebet.

A gyermek viselkedése azonban (hirtelen aludt el az autóban) arra engedett következtetni, hogy jobb, ha látja egy orvos, de a legközelebbi kórház 40 kilométerre volt – mesélte Veres Gábor.- Ekkor körülbelül 20:30 volt. Amíg hazaértünk az interneten elolvastuk, hogy ilyen esetekben mit kell figyelni.
Ha a beteg orrából és/vagy füléből átlátszó folyadék szivárog. Ez jelentheti azt is, hogy megrepedt vagy eltört a koponyacsont és agyvíz szivárog. Ilyen jeleket eddig nem észleltünk, a hirtelen elalvás pedig azért lehetett, mert a kisfiú napközben kihagyta az alvást és a víz is kiszívta, ezért hagytuk volna pihenni, ha nem látok meg egy jelentős mennyiségű átlátszó folyadékot a kis orra és szája között. Hirtelen telefonálásba kezdtünk. Felhívtuk a B.A.Z. Megyei Kórház gyermek háziorvosi ügyeletét, hogy megkérdezzük mi a teendő. Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy ne késlekedjünk. Van a városban orvosi ügyelet, vigyük el oda, amint tudjuk. 21:00 körül érkeztünk meg a rendelőbe. A folyadék szivárgás megszűnni látszott ezért picit megnyugodtunk és arra gondoltunk, hogy az a kis meghűlés okozta, ami miatt egész nap folyt az orra egyébként is. Voltak előttünk, ezért kivártuk a sorunkat. Végre bejutottunk. 21:15 körül. Az ügyletes megnézte. Mi elmondtuk mit észleltünk. Ő azt javasolta, hogy vigyük be a miskolci Megyei kórházba mert az jól felszerelt és egy óra alatt elérhető. Az orvos a sebet szinte meg sem nézte. Arra hagyatkozott, ami elmondtunk neki. Visszamentünk a szállásra, összepakoltunk és elindultunk Miskolcra. kb. 23:10- re értünk a B.A.Z Megyei kórház gyermek ambullanciájára.

A teljes cikk a portálon olvasható!