• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Orvoshiány a szülészeten Székesfehérváron?

Lapszemle Forrás: feol.hu

Az, hogy más okból- más okból egyidőben távozik több orvos, teljesen természetes folyamat a vezetők szerint.

Édesanyák körében terjedt a hír, hogy a Fejér megyei kórház szülészetén és nőgyógyászatán februárban orvoshiányra lehet számítani, ugyanis több főorvos és szakorvos is távozott az osztályról. Az információk arról szóltak, hogy öt rendelő, illetve szülést levezető szakember hagyta el februárban a kórház „fedélzetét", a hír riadalmat keltett a páciensekben - írta a feol.hu.

A lap megkereste Csernavölgyi Istvánt, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház főigazgatóját, Reiber István orvos-igazgatót, valamint Hagymásy Lászlót, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosát is a magyarázatért.

– Évről-évre egyre több beteget látunk el, egyre jobb technikával, azt gondolom, hogy ez a fontos – szögezi le Reiber István, hozzátéve: az, hogy egy időben távozik több orvos, a vezetők szerint mindenki más okból, egy teljesen természetes folyamat.

A Fejér megyei szülészet-nőgyógyászat – hangsúlyozta ezután Csernavölgyi István – egy olyan, regionális, tehát több megyét is ellátó centrum, amely klinikai szintű ellátást biztosít, a meddőség, az inkontinencia, a koraszülés, a nőgyógyászati daganatos műtétek, valamint a HPV ellátás területén is. Az itt születő babák száma évről évre nő: míg 2015-ben 2515, 2016-ban 2756 csecsemőt segítettek világra, ami azt jelenti, hogy országos szinten a születésszám tekintetében harmadik helyet foglalja el az osztály. Emellett Hagymásy László doktor kiemelte: tavaly megkapták a bababarát kórház címet is. Az osztályvezető mindezeket azért emelte ki, hogy láthatóvá tegye az osztállyal kapcsolatba kerülők számára, milyen mértékű munka zajlik a háttérben.

Felmerült kérdésként, hogyan oldják meg a betegellátást az orvosok távozása után, illetve miért távozott annyi szakember.
– Immár tizenhat éve vagyok itt, a fluktuáció folyamatos és természetes, az osztály olyan, mint egy klinika – válaszolt Hagymásy László. Négy szakember távozott, jelenleg 23 orvos dolgozik az osztályon, akik a zökkenőmentes betegellátást biztosítják. Csernavölgyi István pedig a távozás indokairól is szólt: – Volt, aki családi, magánéleti okok, vagy épp egyéni élethelyzetéből fakadó karrierlehetőség miatt köszönt el a kórháztól.

Legolvasottabb cikkeink