• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Otthonápolás: még nincsenek konkrétumok

Lapszemle 2018.07.13 Forrás: nepszava.hu - index.hu Szerző:
Otthonápolás: még nincsenek konkrétumok

Próbáltak meggyőzni minket, hogy jó szándékkal állnak a problémáinkhoz, valamint a türelmünket kérték.

Kissé csalódottan távoztak csütörtök délután a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület és a Csak Együtt Van Esély (CSEVE) Csoport képviselői az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Báthori utcai épületéből, ahol két és fél órán át egyeztettek a szaktárca illetékeseivel az otthoni ápolás munkajogi és anyagi elismerése érdekében – egyelőre eredménytelenül - írta a népszava.hu.

– Sajnos semmilyen konkrétumot nem sikerült megtudnunk arról, milyen azonnali, vagy 2019-től érvényes változásokat tudna bevezetni a kormány. Mindössze arról próbáltak meggyőzni minket, hogy jó szándékkal állnak a problémáinkhoz, valamint a türelmünket kérték, mivel hogy ez csak egy első körös egyeztetés volt. Mi pedig felhívtuk a figyelmüket arra, hogy immáron öt éve küzdünk az otthoni ápolás elismeréséért, és még mindig nem történt semmi – nyilatkozta a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Csordás Anett, a Lépjünk! Egyesület elnöke.

Újabb demonstráció készül

Az érintett szülők tudtak újat mondani arról, mi jár és mi nem jár az otthoni ápolást végzőknek, és azt is tisztázták, hogy feltevésükkel ellentétben nem két hete, hanem hosszú évek óta harcolnak a civilek az ügyért. Öt éve kampányolnak az otthoni ápolás munkaviszonyként való elismeréséért és annak megfelelő bérezéséért. Szerintük a találkozóról az Emmi közös nyilatkozatot akart kiadni a civilekkel, amelyben még annál is kevesebb konkrétum szerepel az otthoni ápolást végzők helyzetének javításával kapcsolatban, mint ami a helyszínen elhangzott. Ők viszont nem törődnek bele abba, hogy ne történjen a lehető legrövidebb időn belül pozitív változás - írta az Index a találkozóról.

Most azt tervezik a civilek, hogy július 20-án 17 órakor a Kossuth téri tüntetésen adnak hangot annak, hogy nem lehet 30-40-50 ezer forintból súlyos beteget ápolni, megélni. Szerintük a 24 órás államdó készemlét és törődés igenis munka, amelyért elismerés és fizetés jár.

Azon a „napon szavazza meg az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, amelyből hiányzik – legalább – egy nagyon fontos tétel: a súlyosan beteg hozzátartozót otthon ápolók bére, megélhetésük, túlélésük garanciája”.

Az Emmi közleménye a tárgylásról

Legolvasottabb cikkeink