• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Paraziták, higany - nem csak a szálkára kell figyelni

Lapszemle 2018.10.08 Forrás: inforadio.hu
Paraziták, higany - nem csak a szálkára kell figyelni

Nagyon egészséges a halhús, de nem árt betartani néhány szabályt, ha halétel kerül az asztalunkra.

A halban található Omega-3 zsírsav és a sovány fehérje nagyon egészséges. Jelentősen csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata azoknál, akik hetente legalább kétszer fogyasztanak olajos halat. Azt azonban nem árt tudni, hogy szinte minden halban van bizonyos mennyiségű higany, ami a felnőtt szervezet számára nem jelent problémát, de kisgyermekeknél, szoptatós nőknél figyelni kell rá - írta az inforádió honlapja.

A makrélában, a cápahúsban vagy a kardhal húsában és a tengeri kagylókban is általában több a higany. A gyerekek és a kismamák ezek helyett inkább rákot, tonhalat, lazacot vagy harcsát fogyasszanak.

A higany mellett figyelni kell a parazitákra is. Ez nem csak a halaknál van így. Gondosan kell kezelni, rendesen át kell sütni, vagy párolni a halhúst, ha nem marad nyers, akkor megelőzhetjük a bajt.

Ha nem szeretjük a halat, akkor sem kell lemondanunk a húsában lévő egészséges anyagokról, hiszen azokhoz más formában is hozzájuthatunk. Erről a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink