• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Pénzhez jutottak végre a kórházak

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Közel három milliárd forintos adósságtól szabadultak meg a megye kórházai ezekben a napokban.

Végre megkezdődött a régóta ígért adósságkonszolidáció érdemi része, pénzükhöz jutnak a hitelező beszállítók. Az állami fenntartású kórházak számláira a napokban utalták át az állami konszolidációs támogatást. Az egyre türelmetlenebb beszállítók így hosszas várakozás után megkapják pénzüket. A megye legnagyobb kórháza több mint másfél milliárd forintot kapott – írja a szoljon.hu portálja.

Az utasítások alapján már hozzá is kezdtük a tartozásaink kifizetéséhez – nyilatkozta Agócs Attila, a Hetényi Géza Kórház gazdasági igazgatója, aki elmondta azt is, a huszonhat legnagyobb beszállítóval a fenntartó állapodott meg. Többségük lemondott az időközben felgyülemlett késedelmi kamatokról, így a tőketartozásokat fizetjük. Mintegy 250 kisebb partnerrel pedig nekünk kell írásban megállapodni, ezt követően még június folyamán át is utaljuk a tartozásainkat. A mostani összegnek köszönhetően megszabadulunk a március 31-ig fennálló tartozásainktól, de természetesen a jövőben is igen takarékos gazdálkodásra kényszerülünk – Agócs Attila.

A karcagi Kátai Gábor Kórházban is megkezdődött a konszolidáció. Közel 370 millió forintot kapott az intézmény – nyilatkozta Nagyné László Erzsébet főigazgató, aki hangsúlyozta: ennek köszönhetően megszabadulhatunk az adósságterheinktől, megkezdődött a március 31-ig lejárt számlák kifizetése.

 A Szolnoki MÁV Kórház ugyancsak a tőketartozások kifizetésére költi a konszolidációs pénzt. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által kötött megállapodás alapján utaltunk a nagy beszállítóknak a ránk jutó 212 millió forintból – mondta dr. Rudner Ervin, az intézet főigazgató-főorvosa. Ezt követően 87 milliónk marad, ebből kell 109 beszállítónk igényeit kielégítenünk.

Mezőtúron is elindították a lejárt számlák kifizetését, miután megérkezett hozzájuk több mint 190 millió forint a konszolidációra. Amint dr. Csellár Zsuzsanna főigazgató hangsúlyozta, ennek a pénznek köszönhetően sikerült megszabadulniuk lejárt tőketartozásaiktól.