• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rendelőrenoválás 165 millióból Kaposváron

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Kaposvár folytatja orvosi rendelőinek felújítását. Az idén 165 millió forintból két rendelő-komplexum is megújul.

A városnak 44 orvosi rendelője van, amelyek átlagéletkora 25 és 30 év között van – mondta pénteken a Rét utcai rendelő előtt sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester, aki hozzátette azt is, a rendelők felújítását tavaly kezdték el a legrégebbivel, az Erdősor utcaival, ezen kívül megújult a kaposfüredi, s jelenleg is folyamatban van a tüskevári rendelő rekonstrukciója. Az idén 165 millió forintból két orvosi rendelő-komplexumot korszerűsítenek, a 70-es években épült Rét utcai, valamint a Béke utcait – írja a sonline.hu portálján.

Szita Károly polgármester a helyszíni sajtótájékoztatón hangsúlyozta folytatódik a kaposvári rendelők felújítása. A területi operatív program keretében Kaposvárra érkező pénzből 500 millió forintot szán a somogyi megyeszékhely a további korszerűsítésekre.

A Rét utcai komplexumban öt orvosi rendelő van és védőnői szolgálat is működik az épületben. Ez a város legnagyobb körzete, összesen 15 ezer beteg jár az ottani rendelőkbe. Most ezek a rendelők újulnak meg a pincétől a padlásig teljes egészében, 104 millió forintból, 60 milliós uniós támogatással. A Béke utca 31. szám alatti rendelő renoválása pedig 61 millió forintba kerül, melyhez az unió szintén 60 millió forintot adott. A két rendelő felújítása július 15-én kezdődik, a munkálatok ideje alatt az Ezredév utcában várják betegeiket az orvosok a megszokott rendelési időkben. A tervek szerint kora ősszel költözhetnek vissza az orvosok a megújult rendelőkbe.

Szilvási Zoltán és Faragó Miklós a doktorok nevében türelmet kért a betegektől, hiszen a város másik részébe kell majd menniük. Arra is felhívták a figyelmet, használják ki azt a lehetőséget, hogy három havi gyógyszeradag egyszerre felíratható az orvossal.

2016 január elsejétől az alapellátásban dolgozó orvosoknak nem kell iparűzési adót (ipa) fizetniük Kaposváron – mondta Szita Károly, aki hozzátette azt is, erre megkapták a törvényi lehetőséget, amit már alig vártak. Amikor a város novemberben a 2016-os helyi adórendeletét alkotja, ezt a döntést fogja elfogadni.

A doktorok a hírre reagálva azt mondták, a náluk maradó pénznek rengeteg helye lesz. Ha a rendelő megújul, ahhoz az orvosoknak is hozzá kell járulniuk úgy, hogy újra kell bútorozni – mondták a doktorok, akik új műszereket is vásárolnánk, bérre is fordíthatnánk, de a hatékonyság érdekében a pénz lehetőséget biztosítana esetleg plusz nővér felvételére is.