• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rákos gyerekekért futottak Szegeden

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

A futóverseny mellett színes programok is várták a résztvevőket az Árkád tetején.

Szekeres Adrien, Mező Misi és Győrfi Pál is támogatta részvételével azt a rendezvényt, amelyet a szentesi zenész, Seres Antal kezdeményezésére létrejött Zenével a Rákos Gyerekekért Alapítvány javára szerveztek vasárnap. Közel ötszázan támogatták a Zenével a Rákos Gyerekekért Alapítványt azzal, hogy részt vettek az Árkád Szeged és a Rotaract Club életmentő futásán. A délelőtti programon több ismert arc is feltűnt – ők is mind segítik a szentesi kezdeményezésű programot. Az alapítványt Seres Antal, a Megasztárból ismertté vált Fivérek zenekar egyik tagja álmodta meg 2001-ben – írja a Délmagyarország Napilap híre nyomán a delmagyar.hu portálján.

Beteg gyerekeken szerettem volna segíteni. Belső sugallatra a legsúlyosabb eseteket választottam és a rákos kicsikkel kezdtem el foglalkozni. Heti rendszerességgel elkezdtem bejárni a szegedi gyermekklinikára, hogy zenéljek nekik. Később ezt szervezeti formába öntöttük, így jött létre az alapítvány – mesélte Seres Antal. Mint elmondta, már az első hetekben a legsúlyosabb állapotban lévő gyerekekkel hozta össze a sors. Lelkileg az első másfél év volt a legnehezebb. Állandóan kopasz gyerekekről álmodtam, de a sikertörténetek sok erőt adtak. Bár tízből csak nyolc gyerek gyógyul meg, hiszem, hogy a maradék kettőnek is megszépítem a kórházban töltött napjait – tette hozzá Seres Antal, aki időközben a Heim Pál Gyermekkórházba is elkezdett járni, ott ismerkedett meg az egyik legemlékezetesebb beteggel.

A fiú kilenc hónapig senkivel nem kommunikált a kezelőorvosát leszámítva. Agyvérzése volt, újra kellett éleszteni és csak szájról tudott olvasni. Ettől függetlenül bejártam hozzá zenélni. Nem sokkal később én lettem a második, akivel hajlandó volt kommunikálni. Bár korábban csak a plafont nézte egész nap, egy idő után elkezdte feszegetni az ujjait, hogy megtanulhasson gitározni – mesélte a zenész, aki nemcsak játszik a daganatos gyerekeknek, hanem tanítja is őket. Mint mesélte, hihetetlen az az akaraterejük: csövekkel a kezükben is igyekeznek pengetni a hangszert.

Az alapítvány célja emellett a gyógyult betegek integrálása is kortársaik közé: Seres Anti fiatal tanítványaival együtt foglalkozik azokkal, akik betegségük miatt évekig csak szüleikkel voltak kapcsolatban és táboroztatja is őket. Mint kiemelte: nem kunyerál alapítványának. Bár meglehetősen nagy költséget jelent Szentesről Szegedre és a fővárosban utaznia heti rendszerességgel, sőt gitárt is ő vesz a tehetséges beteg gyerekeknek, nem kilincsel adományokért. Először bizonyítani akartam. Az ilyen rendezvények pedig, mint az életmentő futás, talán jobban megismertetnek bennünket és segítenek az anyagi helyzetünkön is – tette hozzá Seres Antal.

Rengeteg alapítvány van, közülük pedig sokan nem szívből végzik a dolgukat. Amit azonban a Zenével a Rákos Gyerekekért Alapítványnál tesznek, az a lehető legjobb – fogalmazott a Magna Cum Laude énekese, aki ahol csak lehet, ott van az alapítvány érdekében. Vasárnap például kétórányi alvás után állt be a futóverseny mezőnyébe, ahonnan szintén koncertezni indult tovább. Nemrég tizennégy gitárt szerzett az alapítványnak, amelyeket hamarosan át is adnak a tehetséges gyerekeknek.

A vasárnapi rendezvényen részt vett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, valamint Szekeres Adrien és Mező Misi is. A két énekes szintén az alapítvány aktív támogatója – jegyzi meg a portál.