• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Győrfi Pál még nem látott ilyet

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Több mint száz szűrővizsgálatot végeztek el a szombati kisteleki Egészségexpón.

Győrfi Pál

A prevenciós rendezvényt számos családi program is kísérte. Volt katasztrófavédelmi bemutató, futóverseny és kerékpáros ügyességi verseny is. Nagy sikerrel zajlott szombaton a kisteleki Egészség Expo. A kifejezetten hétvégi napra szervezett szűrőnapon több mint száz jelentkezőt vizsgáltak meg szakorvosok. Tizenegy szakrendelés működött délelőtt 9 és délután 3 óra között a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központban – az időpontok már két héttel korábban beteltek – írja a Délmagyarország Napilap híre nyomán a delmagyar.hu portálja.

Még az urológián is telt ház volt, pedig oda nehéz elcsalni a férfiakat – mesélte Mencz Angéla pályázati referens. A vérből végzett tumormarker vizsgálat azonban sokakat meggyőzött, hiszen így nem kellett semmiféle kellemetlenségnek kitenniük magukat – tette hozzá Mencz Angéla.

Míg az egészségügyi intézményben egymást váltották az időpontra érkező páciensek, a családok számára is színes programokat kínáltak a szakorvosi rendelő környékén. A vállalkozó kedvűek már korán reggel futhattak – a versenyt Monspart Sarolta világbajnok tájfutó indította. A gyerekeknek kerékpáros ügyességi versenyt szerveztek, melynek fődíja egy bicikli volt. De ki lehetett próbálni, milyen érzés ittasnak lenni és a bátraknak néhány fegyvert, bilincset és gumibotot is adtak a kezükbe a rendőrök. Tartottak katasztrófavédelmi bemutatót is: előbb egy daruról dobtak le egy autót, majd egy karambolt szimuláltak, több sérülttel.

Ha az emberek tévében látnak balesetet, nem hat úgy rájuk, mint egy ilyen bemutatón, ahol átérezhetik, milyen az, ha egy sérültet már a mentők sem tudnak megmenteni. Talán így könnyebben belátják: nem a szondáztatástól kell félniük, amikor ittasan autóba ülnek, hanem attól, hogy egy pillanat alatt tönkre mehet az életük – fogalmazott a rendezvény házigazdája, Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szakmailag is dicsérte a programot. A délutáni elsősegély live show-ra például kifejezetten kíváncsi volt, mert bár mentődolgozók találták ki, ő még nem látott ilyet.

A pályázati pénzből szervezett programon minden szűrővizsgálaton részt vevőt vendégül láttak egy ebédre is. Sokan csak a rendezvény kapcsán kaptak észbe: ők is megvizsgáltatnák magukat. Erre azonban az előzetes bejelentkezések miatt nem volt lehetőség. A nagy érdeklődésre való tekintettek azonban már szervezik a következő szombati szűrőnapot – jegyzi meg a portál.