• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sebészkés alatt

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

„A betegek tudják, mit köszönhetnek gyógyítójuknak."

Óvó kézben az üvegszerűen törékeny élet. Mintha a tojáshéj alatt növekedő élőlényt vigyázná az Astellas-díj összeillő ellipszoid formája. De asszociálhatunk a búzamagban megbújó csírára is az év orvosának az idei tavaszi napfordulón jutalomként adott műalkotás láttán. A legjobb dokinak járó díj formája egyre ismertebb. Mert egyre népszerűbb az internetes szavazásra épülő pályázat. Az akció, amelyet 2006-ban az egészségügyben dolgozók megbecsülésének kifejezésére indított útjára a névadó, a multinacionális gyógyszeripari cégóriás – írja jegyzetének elején Újszászi Ilona a delmagyar.hu portálján.

Mosoly. Törődés. Lelkiismeretesség. Gondoskodás. Önzetlenség. Emberség. Ilyen és ehhez hasonló kifejezések ismétlődnek a páciensek történeteiben. Mert a betegek tudják, mit köszönhetnek gyógyítójuknak.

Az elmúlt 6 évben a Magyarországon dolgozó 36 ezer orvos közül 27, és a sok tízezer egészségügyi közül 79 szakdolgozó vehette át az Astellas-díjat. Az idei, a 7. online versenyen minden korábbinál több, összesen 115 orvosról vallottak a betegek. Most először a saját jelölt melletti voksoláskor 2 további gyógyítóról szóló embermeséről is véleményt kértek a szervezők. Így kiegyenlítettebb lett a verseny a világhálótól alig érintett kicsi településeken orvoslók és a nagyvárosi internetguruktól támogatott klinikai doktorok között. Még a támogatók köre is bővült a Magyar Kórházszövetséggel és a 4 orvosképző egyetemmel – jegyzi meg a cikkíró.

Sebészkés alá téve a hazai egészségügyet népszerűsítő pályázatot könnyen eljuthatunk a legérzékenyebb pontig. A fővároson kívüli területek közül Csongrád megyéből jelölték a legtöbb orvost a hálás páciensek. A három, dobogóra esélyes szakember egyike a 38 éves szegedi sebész. Ezzel a teljesítménnyel dupláz a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja: innen két éve is a döntősök közé került egy szikét forgató szakember.

Jól mutat a szakmai önéletrajzban, előnyt jelent az intézményi pályázatokon Az év orvosa cím. Minőségbiztosításnak és rangos elismerésnek tekintik a dobogósok és a mögöttük álló klinikák, rendelők a felkészültségen alapuló és a betegek hálájából fakadó elismerést – fejezi be írását Újszászi Ilona.

Ők lettek Az év orvosai