• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sokba kerül az ingyenfürdés

Lapszemle Forrás: nepszava.hu

Mindössze kétszáz forinttal olcsóbb az Erzsébet-kártya tulajdonosok jegye.

Januárban még felháborodtak az üdülési alapítvány pályázatáról lemaradt idősek, de mára kiderült, ők jártak jól. Egy nyugdíjas beszámolója szerint az egyik fürdőbe mindössze kétszáz forinttal olcsóbb az Erzsébet-kártya tulajdonosok jegye, mint a sima nyugdíjas jegy. Ám, ha az idősek hozzászámítják azt a 2500 forintos önrészt, ami a pályázat feltétele volt, kiderül, többet fizetnek, mint azok, akik nem nyertek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál – olvasható a Népszava - online portálján.

A lapot megkereső nyugdíjas saját tapasztalatáról számolt be. Mint írta, sikeresen elnyerte a pályázatot, minden feltételt teljesített, átvette az Erzsébet kártyát és elindult az egyik hazai fürdőbe. Ám ott nagy csalódás érte. A 3 órás belépőért 1890 forintot kértek tőle, mert – mint a pénztárnál közölték – az Erzsébet-kártya tulajdonosoknak ennyibe kerül a belépőjegy. A sima nyugdíjas jegy egyébként 2100 forint, tehát a pályázaton elnyert „ingyenes" belépés csak 210 forint kedvezményt biztosít. A fürdőt egyébként 10 alkalommal vehetik igénybe a nyugdíjasok – írta az olvasó.

Az Erzsébet-kártya tulajdonosának pályázati önrészként már be kellett fizetnie 2500 forintot, így, ha a 10 alkalmas bérletet szeretné igénybe venni, akkor a „kedvezményes" 1890 forintos belépőhöz még hozzájön ennek az összegnek a tizede, vagyis 250 forint. Így az ő három órás jegye 2140 forintba kerül. Vagyis, ha a „kisnyugdíjas" nyert, 40 forinttal drágábban fürödhet, mintha nem pályázott volna.

Az Indexnek eközben a nagycsaládosok panaszkodtak. Elmondásuk szerint napok óta frissítik az Erzsébet-program oldalát, de hiába nyertek nyaralást, és fizették be önrészt, túl sokan akarnak szállást foglalni, a rendszer pedig nem tudja egyszerre fogadni az igényeket. Sokan attól félnek, hogy végül már csak decemberre jut hely a Balaton-partra.

Az idén a közmunkások sem tartoznak a kedvezményezettek közé. A MNÜA indoklása szerint „nincs lehetőség arra, hogy minden évben valamennyi rászoruló csoportot támogassanak". Igaz, tavaly sem jártak jobban, akkor pályázhattak ugyan, erre a Belügyminisztérium biztosított 50 milliós forrást. Ám a legfeljebb 49 ezer forintot kereső közmunkásoknak kellett fizetniük az utazás költségét és a programok árát.