• nátha
  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Szemléletváltó sportos roadshow a Városháza téren

Lapszemle 2018.10.16 Forrás: Dunaújvárosi Hírlap
Szemléletváltó sportos roadshow a Városháza téren

Így hícják fel a lakosság figyelmét a szívinfarktus és a stroke kockázataira, a lehetséges megelőzési formákra.

Zöld recept – A mozgás gyógyszer mottóval hétfőn délelőtt Dunaújvárosban is remek sikert aratott a népegészségügyi programba illeszkedő egészségfejlesztő roadshow, amelyen több száz fiatal is részt vett. A rendhagyó testnevelés órát pedig a jelenleg a Dunaferr SE színeiben edzősködő olimpiai bajnok, Vajda Attila és az 51-szeres Ironman, világklasszis Kropkó Péter irányította - tudósított a Dunaújvárosi Hírlap.

A helyi fiatalokat is felvonultató futókaraván beérkezése után a rendezvény ötletgazdája, Gui Angéla elmondta, öt nap alatt összesen 665 kilométert tesznek, különböző sportágakat, így például a kerékpározást, a futást, a kenuzást népszerűsítve. Az országos programsorozat célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szívinfarktus és a stroke kockázataira, a lehetséges megelőzési formákra. Dunaújvárosban főként a fiatalokat és a szülőket kívánták elérni a sokszínű sportos kínálattal. Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, világ- és Európa-bajnok öttusázó köszöntőjében elmondta, fiatalon szerencsés helyzetben volt, hiszen édesapja is sportember, szakedző volt, így már korán megismerhette a sport világát. E tapasztalatoknak pedig ma is rengeteget köszönhet. „Itt tanultam meg, mit jelent a küzdeni tudás, a csapatban együtt dolgozás, a kitartás ereje. Mára inkább az egészségmegőrzés egyik fontos elemeként tekintek a sportra” – fogalmazott a legendás öttusázó.

Cserna Gábor, a város polgármestere beszédében kifejtette, fontos, hogy Dunaújvárosba is ellátogat e szemléletváltoztató program, amely minden generáció számára fontos lehet. – Tizennyolc éve büszkélkedhetünk a Nemzet Sportvárosa címmel. E szemléletet ma is képviseljük, az önkormányzat számára továbbra is egyaránt kiemelten fontos a tömegsport, az élsport és az utánpótlás-nevelés is. A közelmúltban adtuk át az európai színvonalú küzdősportcsarnokunkat, valamint a napokban kezdődött meg a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű felújítása is – tette hozzá Cserna Gábor polgármester.

 

Legolvasottabb cikkeink