• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

 • egynapos sebészet
  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

Szemléletváltó sportos roadshow a Városháza téren

Lapszemle 2018.10.16 Forrás: Dunaújvárosi Hírlap
Szemléletváltó sportos roadshow a Városháza téren

Így hícják fel a lakosság figyelmét a szívinfarktus és a stroke kockázataira, a lehetséges megelőzési formákra.

Zöld recept – A mozgás gyógyszer mottóval hétfőn délelőtt Dunaújvárosban is remek sikert aratott a népegészségügyi programba illeszkedő egészségfejlesztő roadshow, amelyen több száz fiatal is részt vett. A rendhagyó testnevelés órát pedig a jelenleg a Dunaferr SE színeiben edzősködő olimpiai bajnok, Vajda Attila és az 51-szeres Ironman, világklasszis Kropkó Péter irányította - tudósított a Dunaújvárosi Hírlap.

A helyi fiatalokat is felvonultató futókaraván beérkezése után a rendezvény ötletgazdája, Gui Angéla elmondta, öt nap alatt összesen 665 kilométert tesznek, különböző sportágakat, így például a kerékpározást, a futást, a kenuzást népszerűsítve. Az országos programsorozat célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szívinfarktus és a stroke kockázataira, a lehetséges megelőzési formákra. Dunaújvárosban főként a fiatalokat és a szülőket kívánták elérni a sokszínű sportos kínálattal. Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, világ- és Európa-bajnok öttusázó köszöntőjében elmondta, fiatalon szerencsés helyzetben volt, hiszen édesapja is sportember, szakedző volt, így már korán megismerhette a sport világát. E tapasztalatoknak pedig ma is rengeteget köszönhet. „Itt tanultam meg, mit jelent a küzdeni tudás, a csapatban együtt dolgozás, a kitartás ereje. Mára inkább az egészségmegőrzés egyik fontos elemeként tekintek a sportra” – fogalmazott a legendás öttusázó.

Cserna Gábor, a város polgármestere beszédében kifejtette, fontos, hogy Dunaújvárosba is ellátogat e szemléletváltoztató program, amely minden generáció számára fontos lehet. – Tizennyolc éve büszkélkedhetünk a Nemzet Sportvárosa címmel. E szemléletet ma is képviseljük, az önkormányzat számára továbbra is egyaránt kiemelten fontos a tömegsport, az élsport és az utánpótlás-nevelés is. A közelmúltban adtuk át az európai színvonalú küzdősportcsarnokunkat, valamint a napokban kezdődött meg a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű felújítása is – tette hozzá Cserna Gábor polgármester.

 

Legolvasottabb cikkeink