• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szent Imre-kórház: havi 300 óra kellett volna

Lapszemle Forrás: RTL KLUB - mno.hu - népszava.hu

Elérhették volna az altatóorvosok a 980 ezer forintos bért, de csak akkor, ha irreálisan sok túlórát vállalnak.

Rengeteg túlóra kellett volna az emelt bér eléréséhez – nyilatkozta a Szent Imre-kórház novemberben felmondott aneszteziológusainak egyike, Csurgai Annamária. Mint hozzátette, fizetésemelés 2013–14-ben volt, ősztől bruttó 878 ezerről 980 ezer forintra nőttek a bérek, de emiatt nagyon sok pluszórát kellene vállalni. Ha valaki úgy dönt, hogy szüksége van rá, vagy megengedheti magának, vagy a családja elbírja, akkor adott esetben 160 órát is vállalhat pluszban – jelentette ki. Ezzel szerinte már havi 300 óra fölött jár az, aki vállalja – írja az RTL Klub Híradójában elhangzottak nyomán az mno.hu portálja.

Csurgai négy kollégájával egyszerre mondott fel a Szent Imre-kórházban, most a felmondási idejét tölti. Csurgainak augusztusban bruttó 501 ezer forintot fizettek, ebből 325 ezret kapott kézhez. Bruttó 4 ezer forintot kaptak egy óra ügyeletért vállalkozóként, azt szerették volna, ha ezt emelik. Kevesebb orvos dolgozott, mint amennyi kellett volna, a nővérek elfogytak a főorvos szerint, így mindenkinek többet kellett volna dolgoznia.

Az RTL Híradójában bemutatták, hogy egy osztrák álláshirdetésben évi 22 millió forintért keresnek aneszteziológust, ezért napi nyolc órát kell csak dolgozni – jegyzi meg a portál.


Orbán nem foglalkozik üzleti ügyekkel
Véget ért az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése, ahol többek között a korrupció, az egészségügy és a dolgozói szegénység volt terítéken. Az ellenzék a Szent Imre Kórház körül kitört botrányról is kérdezett, Tóbiás József MSZP-elnök szerint Magyarország rég nem látott egészségügyi válsággal néz szembe. Rétvári Bence elképesztő választ adott a fizetésemelés felvetésére, szerinte ugyanis magánál a miniszterelnöknél is többet kerestek az orvosok a kórházban, amikor túlóráztak – olvasható a Népszava – online összeállításában.

Tóbiás József a szocialista pártelnök az egészségügyben kitört botránnyal kapcsolatban kifejtette: sok a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedés, rossz a prevenció, egyre hosszabbak a várólisták, valamint óriási területi különbségek vannak a kórházak gyógyítási színvonalában. A szocialista politikus fizetésemelést szorgalmazva az egészségügy, illetve a közszféra területén felhívta a figyelmet arra, hogy a Szent Imre Kórház altatóorvosai a nem megfelelő anyagi körülmények miatt mondtak fel.

Rétvári Bence válaszában elmúltnyolcévezett egyet, mondván: a szocialisták nem túl hitelesek, kormányuk annak idején elvette a 13. havi fizetést, helyette kórházi széfeket vett, és be akarta vezetni a vizitdíjat. Az államtitkár azt is hozzátette: 2013 óta átlagosan 27 százalékos béremelés volt, a Szent Imre Kórházban pedig állami vezetői fizetést kaptak egyes most távozott orvosok. Egy altatóorvos ott annyit keres, mint az egészségügyi államtitkár, 980 ezer forint az átlagbér. Amikor egy orvos túlórázott, akkor többet tudott keresni, mint a miniszterelnök - jelentette ki Rétvári Bence.