• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szépen cseperednek a törökszentmiklósi hármas ikrek

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Túl vannak az első megfázáson, amit meglepően jól viseltek a törökszentmiklósi Matykó ikrek.

Lara, Maxim és Zoé egyre „virgoncabb", egyre több időt tölt ébren, a három baba nagyon érdeklődően figyel a világra. Már elmúltak tizenöt hetesek. Szépen cseperednek, egyre kíváncsibbak és persze egyre jobban kifejezik az akaratukat is – mondta Matykó Barbara, akinek tavaly november 17-én alaposan megváltozott az élete: hisz hármas ikreknek adott életet. Törökszentmiklóson így huszonöt év után születtek újra hármasikrek. A fiatal édesanya elmondta azt is, a három pici nagyon jó baba, kialakult a napirendünk, amit szinte mindig tartani tudunk – olvasható a Szoljon.hu portálján.

Amikor megtudtuk, hogy hárman vannak, meglepődtünk, de izgalommal és óriási örömmel vártuk őket. A férjemmel a felhők felett jártunk, de az egész család örömmámorban úszott. Talán ez is sok erőt adott nekem, jól viseltem a heteket, hónapokat. Magam is csodálkoztam, de szeptember végéig dolgoztam, és csak október végén feküdtem be Debrecenben a kórházba, akkor voltunk a harmincadik hétben. Három hét és pár nap múlva megszületett a három csöppség, sorban: Lara, Maxim és Zoé, akik újabb három hét múlva már törökszentmiklósi otthonunkban hajthatták álomra fejüket – emlékezett vissza Barbara.

Szerencsére azóta is minden rendben van. Túlestünk az első hurutos betegségen, de meglepően jól viselték. Mindez nem is borította fel a mindennapjainkat, a megszokott rendben zajlottak az etetések, a fürdetések. Utóbbiakhoz természetesen van segítség, három csemeténél el is kél. Nagyon sokat segít a férjem, Sándor, mindenben számíthatok rá, mellette a családunk, a papák, mamák, nagynénik, keresztanyák. Azért is hálásak vagyunk, hogy az önkormányzat biztosít számunkra egy segítőt – fűzte hozzá az édesanya.

Larának, Maximnak és Zoénak szerencsére nincs gondja az evéssel. Maxim már hét és fél kiló, a lányok pedig hat kiló körüliek, a nagyfiú centikben is elhagyta a csajokat, de talán ez így is van rendjén: Maxim 65, Zoé és Lara pedig 60-60 centi hosszúak. A babáknak persze ezekben a hetekben már nemcsak az evés és alvás a napirendje, kíváncsiskodnak, figyelik a körülöttük lévő felnőtteket, akikből nincs hiány.