• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szeptembertől egyszerre két kórházat is igazgat

Lapszemle Forrás: Észak-Magyarország - eszon.hu

Daher Pierre vezeti szeptember elsejétől – az edelényi mellett – a kazincbarcikai kórházat is.

Az edelényi kórház igazgatóját, Daher Pierre-t bízta meg szeptember 1-től a kazincbarcikai kórház igazgatásával a kórházat működtető DEOEC Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. Ezt maga Daher Pierre is megerősítette - írja az Észak-Magyarország.

A terület fideszes képviselője, Demeter Zoltán azt is elmondta: a jelenleg a B.-A.-Z.Megyei Kórház telephelyeként működtetett, de a kazincbarcikai kórházon keresztül finanszírozott izsófalvai intézmény, a pszichiátriai szakkórház működtetése is hamarosan átkerül a barcikai kórházhoz, de nem költözik sehová, hanem marad az eddigi helyén. ovábbi részletekről nem kívánt beszélni, mondván, jelenleg még folynak a tárgyalások. –„Mindig csak arról érdemes beszélni, ami már van" – tette hozzá a képviselő.

Az izsófalvai szakkórház témája volt egy szerdai MSZP-s sajtótájékoztatónak is. Forráskivonás, kapkodás és a betegek jogainak sérülése – így jellemezték a szocialista képviselők az elmúlt két év egészségügyben történt lépéseit. Lukács András, a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője és Vécsi István, a megyei közgyűlés tagja, Ricse polgármestere a Megyei Kórház főbejárata előtt tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Elmarasztaló véleményük alátámasztására felhozták: a 2013-as költségvetési tervezetben 60 milliárd forinttal kevesebbet szánnak az egészségbiztosítási kasszára, mint amennyi a 2012-esben szerepelt. Említették azt is: az izsófalvai kórházat a barcikaiba akarták „átköltöztetni", emiatt hagyták elúszni a rehabilitációs pályázattal nyert 100 millió forintos támogatást. Egy újabb elképzelés szerint mégis maradna helyben. Kérdezik: most már megfelelnek a régi, rossz körülmények?

Immár közel 200 kilométert kell utazniuk
Immár közel 200 kilométert kell utazniuk azoknak a zemplénieknek, bodrogközieknek, akik reumatológiai kezeléshez szeretnének jutni egy kórházban: a nemrégiben életbe lépett szabályozás szerint ugyanis az ott élő betegek már az egri Markhot Ferenc Kórház ellátási körzetéhez tartoznak. Ebben a betegségcsoportban. Más betegségek esetén van, hogy Ráckeresztúrra, Visegrádra, vagy éppen Veresegyházra kell utazniuk. Az utak rosszak, a közösségi közlekedés kiszámíthatatlan, az üzemanyagárak az egekben. Ez az átalakítás így rossz, átgondolatlan, méltatlan, felelőtlen, gazdaságtalan - hangzott el ugyenezen a tájékoztatón az eszon.hu tudósítása szerint.

Vécsi István elmondta: az ellátórendszer átalakítását – amely mindenféle szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül került az Országgyűlés elé – a fideszes és KDNP-s parlamenti képviselők zokszó nélkül szavazták meg, azok is, akik vidéki képviselőként nyilván tudták, milyen felmérhetetlen kárt okoznak ezzel a vidéken élő betegeknek. Egy zempléni zsáktelepülésről indulva ugyanis szerencsétlen esetben akár egy napig is eltarthat, amíg célhoz érnek, s nyilván ugyanennyi az út visszafelé is. A beteget a hozzátartozók értelemszerűen csak ritkábban tudják látogatni, ez a gyógyulási folyamatot is meghosszabbíthatja.

Korábban – mondta Vécsi István – egy zemplénagárdi reumás beteg a kisvárdai kórházban is megkaphatta az ellátást, ami lényeges könnyebbség volt, hiszen ez az intézmény csak alig 20 kilométerre van a lakóhelyétől. De még Miskolcra is könnyebb lenne eljutniuk, mint Egerbe, ennek ellenére oda tartoznak.