• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szerelem a rák árnyékában

Lapszemle Forrás: borsonline.hu

Ránézésre mintacsalád: jóképű apuka, gyönyörű anyuka két tündéri, szőke kislánnyal.

Második ránézésre is mintacsalád: a betegséggel küzdő édesapa szeretteivel karöltve gyógyul. Mi a titka a Balzsay Károly – Reubl Tünde házaspárnak? – tette fel a kérdést a borsonline.hu portálja.

Úgy élik mindennapjaikat, mintha mi sem történt volna. Karesz mindennap rohan edzést tartani a KSI-be, Tünde is a KSI alkalmazottja, de ő a kis tornászlányokkal foglalkozik. A nemrég visszavonult bokszvilágbajnok gyakran benéz nejéhez és két kislányához a tornacsarnokba, olykor videót is készítenek az egyre ügyesebb Hannáról és Jázminról, a két szőkeség produkcióitól hangos a Facebook.

De nem csak a sportban jeleskedik a család: ünnepekkor a legvagányabb díszek és ajándékok készülnek a Balzsay család soroksári otthonában, Tünde igazi házi tündér, Karesz pedig a három nő csodás szeretetének kedvezményezettje. Mostanában egyre inkább. Amióta kiderült, hogy Karesz nyirokmirigyrákban szenved, még jobban odafigyelnek egymásra Tündével, és a lányok is érzik, apának most még több szeretetre van szüksége. Habár a mindennapok menete nem változott – kivéve, ha Karesz kemoterápiás kezelésen vesz részt –, a levegőben benne van a tudat: most a betegség legyőzése a legfontosabb.

Csodálatos, ahogy ez a fiatal házaspár éli a mindennapjait, ahogy terelgetik a kislányokat, ahogy helytállnak a mindennapi élet küzdelmeiben, ahogy kitartanak egymás mellett, ahogy szeretik egymást, és ahogy kezelik a kíváncsi közvéleményt is. Adnak is magukból, meg nem is – éppen annyit, amennyit a média megkövetel, de intelligenciájukkal megértették az újságírókkal, hogy van egy határ, amit nem illik átlépni.

Mindig is jellemző volt ránk, hogy a bajban összetartottunk, és ez most hatványozottan igaz. Fiatalon házasodtunk össze – mesélte Tünde, aki így folytatta: mindketten valljuk, hogy ha egy pár szereti, tiszteli egymást, akkor minden nehézségen túl tudnak jutni. Először megdöbbentünk, és nehezen fogadtuk el, hogy ezt mérte ránk a sors, aztán úgy döntöttünk, inkább tanulunk belőle. Legfőképpen azt, hogy nem szabad a munkát ennyire hajszolni, több időt kell szánni egymásra, a pihenésre, a kikapcsolódásra.