• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szülni kell, mindenáron

Lapszemle Forrás: Népszava

A külföldön születő gyermekeket is be kell majd számolni a magyar népességbe.

Újra a családbővítésekkel kezdett kampányolni a kormány; ezúttal a KDNP hoz létre demográfiai kabinetet. Azt követően jelentették be az új, gyerekvállalást ösztönző munkacsoportot, hogy a miniszterelnök demográfiai program elindításáról beszélt. A kormány nem először vállalná a társkereső és családbővítő szerepét, hiszen hamarosan indul a táncválasztó-párválasztó mozgalom is. Eközben a családi pótlékot egyetlen forinttal sem emelték, a fiatal lányokat pedig szülésre bíztatják. Azért, hogy a népesség látszólag növekedjen, a külföldön születő gyermekeket is be kell majd számolni a magyar népességbe – írja a nepszava.hu portálja.

Demográfiai kabinet létrehozásával egyengetné a kormányfő által bejelentett program kidolgozását a KDNP. Ezt tegnap közölte a kisebbik kormánypárt. Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének kerekasztal-beszélgetésén kedden beszélt arról, hogy demográfiai programot indítanak az év második felében, ha a gazdasági növekedés ezt lehetővé teszi. Ezzel szeretnék segíteni "a fiatal szülőknek azt a döntését, hogy az egyébként kívánt eggyel több gyermeket Magyarországon bátran vállalhassák". A demográfiai kabinet a családi adókedvezmény kiterjesztésén, különböző lakástámogatási és szociálpolitikai lépéseken gondolkodik.

Más lépésekkel is igyekeznek központilag fokozni a gyerekvállalási kedvet; május 26-án indul a táncválasztó-párválasztó párkereső mozgalom Budapesten és kilenc nagyvárosban. A kormány ezt azért indította, hogy segítségével azok is megtalálják a társukat, akiknek a munka és a tanulás mellett nincs idejük ismerkedni. Kérdés, hogy az új demográfiai program kinek lesz jó, de a kormány eddigi "családsegítő" intézkedései alapján inkább tartani lehet tőle.

A kabinet ugyanis szűkítette a család fogalmát, az élettársak már nem tartoznak ebbe a körbe. Eközben soha nem látott mélyponton van a házasságkötések száma, és a gyerekvállalási kedv is hasonlóan alakult. A családi pótlék 2009 óta egyetlen forinttal sem emelkedett, a családi adókedvezménnyel pedig csak a több gyerekes, jómódú házaspárok jártak jól – emeli ki a portál.
További részletek a nepszava.hu portálján olvahatók!