• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szuperkórház: január végéig eredményre akarnak jutni

Lapszemle 2020.01.01 Forrás: atv.hu
Szuperkórház: január végéig eredményre akarnak jutni

A kancelláriaminiszter szerint az orvosok bérfejlesztését az ország teherbíró képességéhez viszonyítottan folytatni kell.

Az egészségügyet, az orvosok béremelését, a szuperkórházat is érintette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu oldalon kedden megjelent interjújában.

-...Ami a fejlesztéseket illeti, az elmúlt 9 év budapesti fejlesztéseinek nagy többsége nem ideológiai színezetű volt, hanem a főváros fejlődését, jövőjét, egy XXI. századi európai világváros mércéjét alapul véve szolgálta. Ennek szerintem része, hogy minél több sportesemény van Budapesten, hogy jó a tömegközlekedése a városnak, hogy van olyan múzeumi negyed, mint amilyet a Liget-projekt keretében a fővárossal közösen megálmodtunk, ennek része az Állatkert fejlesztése, a Vár fejlesztése. Ahogyan része az egészségügyben a járóbeteg ellátás fejlesztése is, ahol, ha jól látom, talán a legközelebb állunk az egyetértéshez a főpolgármesterrel.

Szuperkórház?

– Remélem, hogy ha már a stadionstopot sikerült feloldani, talán a kórházstopot sem fogja hosszú ideig fenntartani a főpolgármester. Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy ennek a városnak szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra. Ezt hol támogatja a főváros és a XI. kerület jelenlegi vezetése, hol pedig ellene van. Amikor éppen támogatja, akkor is kétféle magatartást tanúsít: vagy azt mondja, hogy jó úgy, ahogy elterveztük, vagy alternatív helyszíneket keres. Mi az önkormányzati választások óta első Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán azt mondtuk, mondják meg, ha nem szeretnének ilyen kórházat. Ha pedig szeretnének, jelöljék meg a helyszínt, van-e ideális fővárosi telek. Nézzük meg, mit tudnának felajánlani, és azt vizsgálják meg együtt a kormány és a főváros képviselői.

Milyen határidőt szabott a fővárosnak a kormány?

- Azt, hogy január végéig jussunk eredményre. Pontosan tudni kell, hogy bármilyen esetleges változtatás milyen költségekkel járna, hiszen a tervpályázatnak már van eredménye, a tervezés zajlik, ha máshol kell megvalósítani, annak jelentős többletköltsége lehet, amelyeket magára vállalhat akár a főváros is. De nézzük végig ezeket a lehetőségeket. Mi mindenre nyitottak vagyunk, ami Budapest érdekében áll

...

Kásler Miklós “kihúzza” 2022-ig?

– Hála a jó istennek, kiváló egészségi állapotnak örvend.... Aki például a brit választási kampányt figyelte, láthatta, hogy vannak olyan egészségügyi témák, amelyek a világon mindenhol politikai vitákat szülnek, legfeljebb más mértékben vagy más ellátási színvonal mellett. Magyarországon a vidéki egészségügyben komoly infrastrukturális fejlesztések mentek végbe, míg az orvosok esetében az első két ciklusban, különösen ’14 és ’18 között jelentős bérfejlesztés történt. Az sem vitás, hogy ezt az ország teherbíró képességéhez viszonyítottan folytatni kell. Kásler professzor úr az egészségügyet évtizedek óta kiválóan ismerő szakemberként vállalta el a miniszterséget.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink