• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szűrővizsgálatok magánban, százezrekért

Lapszemle 2019.03.04 Forrás: penzcentrum.hu
Szűrővizsgálatok magánban, százezrekért

Egy 40 év alatti férfi 110-150 ezer forintot költene az egészségére, ha minden javaslatot betartana.

Egyes orvosi vizsgálatokat javallott 1-5 évente rendszeresen elvégeztetni, azonban az SZTK-s várólisták olyan hosszúak az alapvető szűrésekre is, hogy képtelenség előre tervezni azokkal az időpontokkal. Ha a pár hónap múlva esedékes időpontunk közeledtével mégis közbejön valami, újabb hónapokat várhatnánk a sorunkra. Ezért, illetve a szolgáltatások minősége miatt is sokan választják a magán egészségügyi szolgáltatókat, és ott végeztetik el az ajánlott vizsgálatokat. Ez persze azzal jár, hogy a zsebünkbe kell nyúlnunk a gyorsaságért, és kényelemért. Egyszer-egyszer ezt egy átlagosnak mondható fizetésből meg tudjuk engedni magunknak, viszont ha minden szűrővizsgálatot ezeknél a szolgáltatóknál végeztetnénk, az erősen megnyirbálná a magyar háztartások költségvetését - írta a pénzcentrum.hu.

A kortól és nemtől függetlenül a legalapvetőbb, évente elvégzendő szűrővizsgálatok, mint a vérkép, vizeletvizsgálat, fogászati állapotfelmérés, tüdőszűrés SZTK-ban is elvégeztethetőek, viszonylag gyorsan, különösebb kényelmetlenség nélkül. Ha azonban magánúton oldjuk meg, egy általános vérvétel és vérkép készítés 3000 forint körül mozog, ahogy a Doctor24 szolgáltatónál is. Egy nem specifikus vizeletvizsgálatért például a Budai Magánorvosi Centrumban 700 forintot kell fizetnünk. 

A fogorvosnál is egy egyszerű állapotfelmérés ára 5000-8000 forint, a Rózsakert Medical Centerben 6500 forintért végzik el. Ha pedig találnak is valamit, csak nőnek a költségeink: ugyanitt egy fogtömés ára 11000-től 32500 forintig is terjedhet. A tüdőszűrést, ha magánúton csináltatjuk az Uzsoki utcai kórházban elvégzik 1700 forintért, ha sürgősen szükség van rá, esetleg egészségügyi alkalmasság igazolására, akkor 5000 forintba is kerülhet, mint pl. az Oxygen Medicalnál. 

Tehát 10-20 ezer forintba kerülnek a legalapvetőbb éves szűrések is.

Fiatal nőként évente szükségünk lesz nőgyógyászati vizsgálatra és méhnyakrák szűrésre is. Ez körülbelül 20-25 ezer forint, kedvezményes áron hüvelyi ultrahanggal együtt a Med-Aesthetica Orvosi Központban 19900 forintért letudhatjuk a vizsgálatot. Mammográfia vizsgálatot is érdemes 3-5 évenként csináltatni. Ez az Affideánál 16 ezer forintba kerül. Ha nem is évente, de 3-4 évenként bőrgyógyászati szűrést is be kell iktatnunk, ha a kórtörténetünk úgy kívánja sűrűbben is, anyajegy szűréssel egybekötve. A Doktor24-nél 22 ezer forint egy ilyen kombinált szűrés. A teljes cikk itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink