• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Táblás ház lesz hamarosan a bajai kórház

Lapszemle Forrás: baon.hu

Rövidesen kezdődik a sürgősségi osztály (SBO) átalakítása a kórház sebészeti épületében.

Emiatt több szakrendelés, valamint az SBO és a traumatológiai ambulancia is költözésre kényszerül. Lesznek egyéb változások is, mintegy két hónapon át tartanak a nehéz napok, ám utána sokkal jobb körülményeket ígérnek a sürgősségire kerülőknek. A részben eszközvásárlásra fordítandó, 1,2 milliárd forintos fejlesztés aktualitásairól számolt be az intézmény vezetése – írja a baon.hu portálja.

A hét elejétől a sebészeti épület földszintjén lévő ambulanciák kezdik az áttelepülést, a Pokorny utcai oldalon lévő szakrendelések véglegesen elköltöznek eddigi helyükről. Az átépítés után az SBO és a traumatológia használja majd az épület ezen részét is, a lépcsős bejárat is megszűnik.

Az építkezés időszakában a mentők bejáratát sem lehet használni, az új, ötemeletes épület portája lesz 24 órán át nyitva. A sürgősségi osztály jövő pénteken hagyja el jelenlegi helyét és átmenetileg a volt II-es belgyógyászat helyére költözik.

Muszáj volt ezt a megoldást választanunk, máshová nem tudtuk az ellátást áthelyezni. Logisztikailag és minden szempontból igyekszünk felkészülni a nehéz időszakra, bízunk benne, hogy ebben a két hónapban nem lesz váratlan esemény. Utána csodaszép, megújult egységbe költözik vissza az osztály és a traumatológiai ambulancia - fogalmazott dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos, hozzátéve azt is, türelmet és megértést kérnek, a változásokat pedig kitáblázzák a betegek tájékoztatására.

Dr. Fenyő József, a sürgősségi osztályvezető-főorvosa a megújulás utáni állapotokról elmondta, hogy a több mint kétszeresére növekvő területen több ágyuk lesz és több kritikus állapotú beteget tudnak majd monitorizálni. Talán hosszabb ideig maradhatnak a betegek, ezzel a nagyon leterhelt belgyógyászati osztályokat mentesíthetjük, így az ellátás színvonalán is látszódik majd a korszerűsítés eredménye - foglalta össze a főorvos, aki emlékeztetett arra is, hogy 2001-ben alakították ki az osztályt, ami az országban az első tíz között jött létre. Időközben a szakma lábra kapott és a később induló osztályok már jobb feltételek mellett dolgozhattak. Már Baján is kinőtték a helyet, ezért nagyon várják a két szűk hónap után következő korszakot.

Véglegesen más helyre kerül a sebészeti ambulancia, a diagnosztikai épület földszintjére, az aneszteziológia a sebészeti épület alagsorába kerül. A belgyógyászat szakrendelése csupán egy ajtónyit költözik, míg a tromboembolia vérvétele a korábbi betegfogadó irodába települ át. A traumatológiai ellátás egy része az osztályon lesz, a kontroll pedig - átmenetileg - az új épületben található szülészet-nőgyógyászati rendelők egyikébe kerül – jegyzi meg a portál.

Legolvasottabb cikkeink