• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tudja meg, ki lett az év ápolónője!

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

A szolnoki Czakóné Bátor Edit 24 éve dolgozik ápolóként. A családanya nyáron vehette át az Év Ápolója díjat.

Élete azóta sem változott: ha kell, éjjel, ha kell, hétvégén vagy ünnepekkor is dolgozik. Idén hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal adták át az Orange Év Ápolója díjat. A díj célja, hogy felhívja a figyelmet az ápolók elhivatott munkájára. A díj ezévi nyertese Czakóné Bátor Edit lett, a Hetényi Géza Kórház nephrológiai osztályának dolgozója. A családanyaként is helytálló díjazott több mint két évtizede dolgozik ápolóként – írja a szoljon.hu portálja.

Férjemmel mindketten e szakmában dolgozunk, családi életünk közel sem egyszerű. Mindennapjaink a logisztikáról szólnak, arról, hogyan lehet úgy dolgozni, hogy magánéletünk ne csorbuljon. Arra a kérdésre, hogy ez egyáltalán megvalósítható-e, csak egy szomorú nemmel válaszolt Éva, aki elmondta azt is, húsz év óta - amióta megszületett a fiuk - tavaly volt az első karácsony, amit sikerült együtt eltölteniük.

Az a szerencsénk, hogy mindketten az egészségügyben dolgozunk, így a gondokat „kibeszéljük" egymással. Vagy talán szerencsétlenség, hogy még otthon sem tudunk teljesen kiszakadni munkánkból? Ki tudja – tette hozzá Edit férje.

Amikor hónap elején megkaptuk az ügyeleti beosztásunkat a férjemmel, leültünk tervezni. Ki, mikor és hogyan viszi a gyereket bölcsődébe, később óvodába, majd iskolába. Aztán én is iskolába jártam és onnantól vált igazán bonyolulttá az élet. De végül sikerült lediplomáznom, család, gyerek és az ügyeletek mellett.

A kitüntetett ápolónő arra a kérdésre, hogy megfordult-e valaha is a fejében, hogy új munkahelyet keres, egyértelmű nemmel válaszolt. Mint kiemelte: Ez hivatás, ez a „szerelme". Persze, előfordul a mindennnapokban, hogy fáradt, vagy csalódott, a betegtől nem azt kapom, amit vártam, de aztán jön egy másik hálás beteg és minden rosszat elfelejt.

Mint elmondta, a nephrológia osztályon dolgozik, a betegek közül többen visszajárnak, akik már mint barátot üdvözölik. Amióta kinyílt a világ, a facebookon is sokan tartják vele a kapcsolatot, felköszöntik és érdeklődnek.

Edit, azt vallja, e díjat rajta kívül minden lelkiismeretes ápoló megérdemelné, aki gyerekek és iskola mellett erőn felül dolgozik a betegekért.