• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tagadja tettét a darabolós boncmester

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap

Az órásgyilkosság után kettős emberölés a vád.

Tagadta bűnösségét tegnap a bíróságon az 1999-es órásgyilkosság vádjával elítélt, utóbb felmentett F.-Sz. Attila, akit most az ügyészség két ember megölésével vádol. A két ember megölésével és feldarabolásával vádolt F.-Sz. Attila pere tegnap a férfi kihallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken - közli a Magyar Hírlap.

A korábban a Fő utcai órásgyilkosság miatt elítélt, majd utóbb felmentett – és emiatt 25 millió forint kártérítést kapó – férfi előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt áll a bíróság előtt. A vád szerint F.-Sz. Attila 2005-ben kábítószerrel kezdett kereskedni, így ismerkedett meg és lépett üzleti kapcsolatba D. Kornéllal és K. Zsolttal. A vádlott pénzzavarba került, és elszámolási vitába keveredett az előbbi férfival, de 2008 májusa körül mégis megállapodtak abban, hogy ismét társulnak. A megbeszélésre F.-Sz. Attila III. kerületi bérelt házában került sor.

A vádlott korábban megtudta, hogy D. Kornélnak sok pénze és nagy mennyiségű kábítószere van, ezért elhatározta, hogy mindkét férfit megöli, majd megszerzi a pénzt és a drogot. Miután a találkozóra érkező férfiakat a konyhában lelőtte, a holttesteket – az ügyészség szerint boncmesteri ismereteit felhasználva – feldarabolta, a testrészeket műanyag zsákokba rakta, majd éjjel a Balatonlelle közeli nádasba rejtette.

A vádlott tegnap a tárgyaláson tagadta tettét. Mint elmondta: körbeutazta egész Dél-Amerikát, a vád tárgyává tett kettős gyilkosság utáni napon is Peruba készült, éppen a két férfi kérésére kellett volna elkísérnie egy harmadik férfit. Amikor megtudta, hogy a kíséretre szoruló férfi korábban kábítószerrel visszaélés miatt már büntetve volt, elbizonytalanodott.

Hangsúlyozta, hogy egy arab nevű férfi lehetett a két áldozat gyilkosa. A bíró azonban nem értette, hogy erről miért csak a gyanúsítotti kihallgatásakor beszélt, és korábban, amikor a férfiak eltűnése miatt tanúként hallgatták ki, miért nem említette a rendőröknek.

A kettős gyilkossággal vádolt férfi egyik áldozatáról, D. Kornélról annyit közölt, tőle pénzt kért kölcsön, de azt vissza is fizette neki a kártérítésből. Így szerinte az sem igaz, hogy elszámolási vitába keveredett a két férfival, és arról sem tudott, hogy D. Kornél négy-öt millió forintot és több kiló drogot tartott a lakásán. Vér kimutatására alkalmas vegyületet is csak azért találhattak a rendőrök a lakásában, mert az a kísérletezéseihez kellett - állította F.-Sz. Attila.