• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Takács Péter kritizálta Magyar Pétert akciója miatt

Lapszemle MA 06:10 Forrás: Weborvos összeállítás
Takács Péter kritizálta Magyar Pétert akciója miatt

A folyamatos negatív kommunikáció veszélyezteti az embereket, állítja az államtitkár, akit a Tisza párti politikus hazugságörvénnyel vádol.

Az egyik legnagyobb problémám Magyar Péterrel, hogy ő a mindenkori helyzetével visszaél, mindig valakinek a hátán mászott felfele, egész élete során ezt csinálta és ezt igazolják a szánalmas, VIP-ellátást követelő sms-ei is – mondta a PestiSrácok Mi kérdezünk című podcastműsorában Takács Péter egészségügyi államtitkár. Huth Gergely kérdéseire azt is kifejtette: támogatja a valóság bemutatását, de a TISZA Párt elnökét cseppet sem érdekli az, csupán a jól ismert Alinsky-, vagy inkább bolsevik módszerrel próbál indulatokat kelteni és uszítani, ami nagyon káros a betegellátásra nézve. Szerinte Magyarnak inkább avval kellene foglalkoznia, hogy kikövetelje újdönsült brüsszeli barátaitól a magyaroknak járó 900 milliárd forintos kórházfejlesztési támogatást, írja a Pesti Srácok saját podcastje nyomán.

A Tisza párt elnöke, mint EP képviselő jogosult arra, hogy bármelyik közintézmény működésével kapcsolatban tájékozódjon. Ez az akciója viszont, amit az elmúlt hetekben csinált, ezen messze túlnyúlik, és alapvetően nem is az a célja, hogy megismerje a kórházak mindennapos valóságát, a működési rendjét, a finanszírozás kereteit, az infrastrukturális körülményeket – magyarázta a Mi kérdezünk című podcastműsorban Takács Péter, hozzátéve: egyetlen egy célja van: a balhé és indulatkeltés. Erre az egészségügy mindig is alkalmas volt, függetlenül attól, hogy ki van kormányon, de alapvetően azért ez egy baloldali téma szokott lenni, hiszen az ő módszerük az, hogy ezt a rossz közérzetet propagálják, az az érdekük, hogy mindenki egy kicsit rosszul érezze magát.

Ha belegondolunk, aki kapcsolatba kerül az egészségüggyel, annak az embernek valami baja van és már alapból nem érzi jól magát. Ott már csak egy pici kell, hogy a rossz közérzetből indulat legyen. És ez az Alinsky-módszernek a lényege, amit most Magyar Péter, mint a bolsevikok méltó szellemi örököse alkalmaz, hogy indulatot szítson és uszítson - mondta az egészségügyi államtitkár, hozzáfűzve: “Ha az objektív tájékoztatás lenne a célja Magyarnak, akkor nemcsak a lerobbantabb részeket mutogatná a kórházakban, hanem azokat is, amiket már felújítottunk. A János Kórházban is felfedezte, hogy az egyik műtőben nem megy a klíma, ami egy valós probléma, de azt elfelejtette elmondani, hogy a másik tizenkettőben igen. Ma, amikor minden beteg zsebében ott a mobiltelefon, az objektív tájékozódásnak semmi akadálya nincs, s én is támogaotm a valóság bemutatósát, de a TISZA párt elnöke már a felvetéseiben is hazugságot állít, bolsevik módon.”

Ez a fajta folyamatos negatív kommunikáció és hangulatkeltés egyszerűen elbizonytalanítja az embereket. Ezzel az embereket veszélyezteti, mert ha valaki abból kiindulva nem megy be egy magyar kórházba, hogy ott ő úgyse kap ellátást, azzal már veszélyeztetjük az ő egészségét. Esetleg addig halogatja a beavatkozást, amíg már tényleg valamilyen egészségkárosodása lesz. Ez hihetetlen mértékben kártékony, s azok a politikusok, akik az egészségügyre építik a hecckampányukat, ezt föl sem tudják fogni, mondta Takács Péter a podcastben. 

Magyar Péter a Facebookon reagált Takács Péter állításaira. Mint írta, az egészségügyi államtitkár olyan mélyre süllyedt, hogy már azzal házal a közpénz százmilliárdokból kitartott propaganda médiájukban, hogy a kórházlátogatásommal és a szomorú valóság bemutatásával én veszélyeztetem magyar betegek gyógyulását.

Értik én, aki pár hónapja léptem politikai pályára, nem az Orbán-kormány,

- amely 14 éve szisztematikusa kivonja a költségvetési forrásokat az állami egészségügyből;

- amely jóval az uniós átlag alatt fordít a magyar emberek egészségére;

- amely 600 ezer forinttal fordít évente kevesebbet a magyar emberek egészségére, mint a cseh kormány a cseh emberek egészségére;

- amely elmulasztja a klímaberendezések kötelező fertőtlenítését;

- amely fertőtlenítőszer és wc papír helyett propagandakiadványokat juttat a magyar kórházakba;

- amely alatt jelenleg 200 kórházi osztály nem fogad betegeket;

- amely sorra zárja be a vidéki szülészeteket és szüntetni meg a szakorvosi ellátást;

- amely kormány regnálása alatt megyei kórházakban hónapokig nem szerelik meg a lifteket;

- amely kormány annyit nem tud elérni, hogy a kórházi konyhák plafonja ne legyen tele penésszel/poros zsírral;

A hazugságörvényben odáig is eljutott Takács, hogy én vagyok a felelős azért, hogy az Unió nem utalja a magyar egészségügyi intézmények megújítására szánt 900 milliárd forint uniós forrást. Miközben az igazság az, hogy az Orbán családhoz köthető ipari szintű korrupció miatt tartja vissza ezt a pénzt Brüsszel.

Takács még bolsevikozik is egy jót az interjújában, egy olyan kormány tagjaként, amely kormány hemzseg a szocialista diktatúrához személyesen vagy családilag kötődő politikusoktól, írja többek között a Facebookon