• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tartozásokat halmozva hízott nagyra Lázár államtitkárának cége

Lapszemle Forrás: hvg.hu

Sonkodi Balázst egy ideig Szócska Miklós utódaként is emlegették.

Orvosokat, egy sor alvállalkozót, de még a neki oltóanyagot gyártó állami szervezetet, valamint a NAV-ot sem fizette ki időben a Miniszterelnökség frissen kinevezett államtitkára által vezetett cég. Az Oxivit Kft. éveken keresztül görgetett maga előtt - a végére több százmillió forintra rúgó - adósságot, miközben tulajdonosa, az egészségügyi menedzser Sonkodi Balázs szívesen hivatkozott arra, hogy „ő Lázár spanja". Az Oxivit Kft-t május 13-án adta el, néhány héttel azelőtt, hogy megkapta a stratégiai ügyekért felelős államtitkári posztot a Lázár János vezette Miniszterelnökségen. És néhány nappal azután, hogy a NAV egy újabb végrehajtást indított a cég ellen - írta a hvg.hu.

„Ezt nem mondja komolyan. Ugye, csak viccel?" – ez volt az első, spontán reakciója egy vidéki orvosnak, miután tőlünk tudta meg, hogy Sonkodi Balázst, amelynek a foglalkozás- egészségüggyel, menedzserszűréssel foglalkozó cége tartozott neki pénzzel, nem sokkal előtte kinevezték a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkárának - írja a lap.

A végrehajtások közül többet – 2013-ban három eljárást - a NAV hátralékkezelési osztálya indított Sonkodi ellen a céginformációk szerint. Az utolsó hátralékbehajtás 2014. május 8-án indult, alig pár héttel azelőtt, hogy megalakult az Orbán-kormány, majd június 10-én hivatalosan bejelentették Sonkodi államtitkári kinevezését. A 2012-es beszámolóhoz csatolt, céges kötelezettségeket összesítő listából szintén az derül ki, hogy az Oxivitnek egy sor rövid lejáratú tartozása halmozódott fel az adóhivatal felé: tartozott személyi jövedelemadóval, több mint 5 millió forint áfával, közel 7 millió forint szociális hozzájárulási adóval, valamint társasági adóval, cégautóadóval, de mínuszban volt a nyugdíjbiztosítási alap, az egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék befizetése is.

„Az volt a baj, hogy nagyon gyorsan akart nagyra nőni, amihez viszont sok pénz kell, és elkezdtett megcsúszni a fizetésekkel - mondta a lap egy egészségügyi vállalkozásban szintén jártas forrása. Ezért szerinte kívülről ugyan egyre nagyobbnak tűnhetett az Oxivit, de ezzel párhuzamosan a követelések is egyre nőttek, vagyis szerinte Sonkodi „más emberek pénzéből építette a nagy kirakatot". Az üzletben a menedzser állítólag politikai kapcsolataira is számított: több egymástól független informátor is megerősítette, hogy szívesen hivatkozott arra nyíltan, milyen közeli kapcsolatban van Lázár Jánossal, de volt, akinél már azt lebegtette meg, hogy ő Szócska Miklós egészségügyi államtitkár lehetséges utóda. Tények, válemények, részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink