• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Több a beteg, kevés az orvos, de nincs nagy baj

Lapszemle Forrás: teol.hu

Nőtt a betegforgalom a Tamási rendelőintézetben. Az ellátások működtetését az egyre nagyobb problémává váló orvoshiány nehezíti.

Erről dr. Kerekes László, a rendelőintézetet működtető Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója számolt be a legutóbbi tamási testületi ülésen – írja a teol.hu portálja.

2013-ban a az előző évhez képest az ellátott betegek száma 62 613-ról 64 804-re emelkedett, ez 3,5 százalékos növekedést jelent. Naponta átlagosan 260 beteg szakellátása történik a rendelőintézetben. Az egyes szakterületek esetében kiemelkedően magas a betegforgalom a dombóvári rendelőintézettel történő összehasonlításban a pszichiátrián, az ortopédián, a reumatológián. A betegellátáshoz kapcsolódó járóbeteg pontszám 2013-ban az előző évhez képest 2,8%-kal emelkedett, mely magasabb bevételt jelent, azonban összességében a rendelőintézet működtetése az elmúlt évekhez hasonlóan veszteséges. A bevételek az ellátást biztosító humán erőforrás költségeit sem fedezik teljes körűen, a dologi kiadások fedezetlenek – részletezi a portál.

A rendelőintézetben az ellátások működtetését az egyre nagyobb problémává váló orvoshiány nehezíti. Egy-egy orvos bármely okból történő kiesése ellátási kieséshez vezethet, kevés a szakember, ezért az itt dolgozókat nem lehet pótolni. Az elmúlt időszakban az egyes szakrendelések működtetésében tartós kiesés ugyanakkor nem volt, zavar, ellátatlanság nem alakult ki. A tárgyi feltételek a szakmai minimum követelményeknek megfelelően biztosítottak.

A röntgen diagnosztikai ellátásban az elmúlt hónapokban zavarok keletkeztek a készülék gyakori meghibásodása, megbízhatatlansága és javításnak nehézségei miatt. Paks Város Önkormányzata egy használaton kívülivé vált, de kitűnő állapotú röntgen felvételi készüléket adott át a Tamási rendelőintézet számára. A telepítés megtörtént, az engedélyezést követően immáron megbízható készülék áll rendelkezésre.