• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Továbbra is Vermes Tamás a zirci kórház vezetője

Lapszemle 2021.02.20 Forrás: veol.hu
Továbbra is Vermes Tamás a zirci kórház vezetője

A kórház teljesítménye folyamatosan javult. Az ágykihasználás közel százszázalékos lett és bővült a szakorvosi ellátások köre.

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató és Töreki-Vörös Ibolya megyei kórházigazgató javaslata alapján megerősítették a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet intézményvezetői minőségében Vermes Tamást, aki kilencedik éve tölti be e tisztséget. A veol.hu beszélgetett a vezetővel.

2013-ban tett első látogatásakor nagyon megtetszett neki a kórház. Kezdetben ismerkedés jelleggel heti egy alkalommal sebészeti-traumatológiai szakrendelést vállalt és beszállt az egynapos kézsebészeti műtétekbe, majd megpályázta a megüresedett főigazgatói státuszt. – Ami megerősített döntésem meghozatalában, a személyzet képzettsége, elhivatottsága, lelkiismeretessége volt, amit nagyon meg kell becsülni. Amikor átvettem a vezetést, 80 milliós felhalmozódott tartozás volt, amely nem felelőtlenségből adódott, hanem a felvállalt célok megvalósításából. Felelősségteljes kihívás előtt álltam, de a kórházvezetés nevében ekkor ígéretet tettem, hogy az adósságkonszolidációt követően az intézmény önfenntartó módon fog működni. Ez a mai napig így van – hangsúlyozta a főigazgató.

Az elmúlt időszak eredményeinek számbavétele mellett a főigazgató beszélt az elkövetkező feladatokról, terveiről. – Nem látjuk még pontosan, milyen betegellátást érintő változásokat generálnak ezek az intézkedések, bevezetésük várhatóan március elsejétől történik. A kormányzati elképzelések a megyei egészségügyi ellátás integrációját, az intézményi gazdálkodás, háttérszolgáltatások eddiginél nagyobb centralizációját is előrevetítik. Ebben a helyzetben nem célszerű és nem is megengedhető, hogy egy kisvárosi kórház vezetője nagy önálló terveket készítsen a jövőt illetően. Jelenleg a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet építészetileg, infrastrukturálisan jó állapotú, a betegellátási profilja kiforrott, optimális. Mindez teljes körűen szolgálja a lakossági igényeket, egészségpolitikai elvárásait, és adósságmentes, likvid működést tesz lehetővé. Ennek további fenntartása, az állagmegőrzés, az anyagi lehetőségek szerinti eszközfejlesztés a legfőbb célunk. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink