• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új helyen a halasi szakrendelők

Lapszemle Forrás: BAON

A halasi kórházba tartóknak érdemes tájékozódni mielőtt elindulnak, mert több szakrendelés is ideiglenes helyre költözött.

A kórházi fejlesztés révén az ellátást kérő fekvő-, és járóbetegek irányítását hatékonyabb, ellenőrzöttebb, egyben gyorsabb és biztonságosabb keretek közé helyezik az intézményben. A központi intenzív osztály új betegőrző monitorokat, intenzív-ágyak mellett új lélegeztetőkészülékeket és egyéb, az életfunkciók biztosításához szükséges műszereket kap; már megvalósult a radiológiai osztály képalkotó diagnosztikai apparátusának korszerűsítése (többek közt új CT, digitális röntgen); illetve kiterjed a korszerűsítés a műtőkre is, amelyeket új műtőasztalokkal, altatókészülékekkel szerelnek fel – adja hírül a baon.hu portálja.

A pályázat révén folytatódik a 2006-ban megkezdett, a 10 emeletes központi tömbhöz szervesen kapcsolódó toronyépület 6. szintig való továbbépítése. Ezzel az intézmény hasznos alapterülete 1160 négyzetméterrel bővül majd, míg az átalakítás összesen több mint 4000 négyzetmétert érint. Ez lehetőséget biztosít a szülészet átfogó modernizációjára: az új, egyágyas szülőszobákkal lehetővé válik, hogy a családtagok együtt legyenek az anyával, és alternatív szülési módok választására is lehetőség nyílik. A szülőszobákkal együtt megújul a császárműtő is. A technikai gyarapodást négydimenziós ultrahang-készülék, a szakmai-ellátási minőségjavítást szülésre felkészítő tanfolyam, kiterjedt védőnői ellátás jelenti majd – emeli ki a portál.

Lengyel János kórházi orvos-igazgató szerint a beruházás révén korszerű szülészet-gyerekgyógyászati egység, intenzív és post-operatív együttműködés, korszerű betegutak és diagnosztika várja a betegeket. A fejlesztés eredményeként gyorsulnak a vizsgálatok, korszerűsödik a gyógyítás, és javul a hotelszolgálat minősége – nyilatkozta az orvos-igazgató.

A Semmelweis Halasi Kórház vezetése és dolgozói kérik a kedves betegeket és a tisztelt látogatókat, hozzátartozókat, vegyék figyelembe ezeket a változásokat, és kövessék figyelemmel a kórházi átalakítás időszakában az esetleges változásokat – tette hozzá Kohout Zoltán kórházi sajtóreferens.