• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új szolgáltatás Budapest egyik magánklinikáján

Lapszemle 2022.06.08 Forrás: Index
Új szolgáltatás Budapest egyik magánklinikáján

A Doktor24 Expressz szolgáltatása a sürgős, ám életet nem veszélyeztető panaszokra kínál azonnali megoldást.

A nemzetközi egészségügyi trendeknek már régóta esszenciális része, hogy a magánegészségügy is kiveszi a részét az akut esetek ellátásából. Míg itthon egy háztartási baleset, hirtelen jött rosszullét esetén egyenesen a kórházba vagy a háziorvoshoz rohanunk, addig Nyugat-Európában léteznek olyan köztes ellátási szintek, amelyek a sürgős, ám életet nem veszélyeztető panaszokra kínálnak azonnali megoldást. Ezt valósította meg Magyarországon a Doktor24 Multiklinikája. Expressz szolgáltatásukat elsősorban azoknak találták ki, akiknek nincs kedve a rohanó világban órákat várni vagy időpontot foglalni, de szintén hasznos lehet azoknak, akik szimplán nem tudják, kihez forduljanak. Az ellátás további előnyeiről dr. Sárosi Balázst, a Doktor24 Express főorvosát kérdezte az index.hu

A magánegészségügy eddig legfőképpen az előre leegyeztetett időpontokról és a nem túl sürgős, akár hetekig is halasztható beavatkozásokról szólt. Mi hívta életre a Doktor24 Express szolgáltatását, ami kifejezetten az akut ellátásra koncentrál?

Sürgősségi orvosként sok időt töltöttem Nyugat-Európában, egészen pontosan Angliában, ahol ez a fajta szolgáltatás nagy múltra tekint vissza, és a munkám során láttam, hogy komoly igény is van rá. Hazatérésem után azzal szembesültem, hogy itthon hiányzik ez az ellátási forma, a betegek jelentős része légüres térben mozog, és nem tudja, hova forduljon, ha egy sima háziorvosi ügyeleti rendelésnél többre, ám kórházi sürgősségi ellátásnál kevesebbre van szüksége. A Doktor24 ezt felismerte, és ennek eredményeként februárban egy teljesen új, egyedülálló szolgáltatást vezettünk be a XI. kerületi Multiklinikán.

Konkrétan milyen problémákra kínál megoldást az Express szolgáltatás?

Alapvetően mindent kezelünk, ami a mindennapi életben nem várt problémaként felmerülhet, a legbanálisabb kullancscsípéstől kezdve a közelmúltban meglehetősen gyakori felsőlégúti fertőzésen át a háztartási balesetekig, mellkasi, hasi fájdalomig. Az életveszélyes, időigényes és komplex kórházi hátteret igénylő panaszokra nem kívánunk megoldást nyújtani. Természetesen, ha valaki mégis betér hozzánk ilyen jellegű problémával – ami szinte kivédhetetlen –, akkor mentőt hívunk és érkezésükig stabilizáljuk a páciens állapotát, hogy mihamarabb a számára legmegfelelőbb ellátóhelyre kerüljön.

Ha valaki betér önökhöz, mire számíthat, mennyi időn belül kap orvosi segítséget?

Ügyfeleink ellátása az érkezést követő 15 percen belül elkezdődik 4 órán belül pedig az összetettebb esetek kezelése is befejeződik. A statisztika szerint jellemzően 30-40 percet vesz igénybe a páciensek ellátása az Exress ambulancián. Nagyon fontosnak tartottuk a triage (betegosztályozási) rendszer alkalmazását, hiszen könnyen előfordulhat, hogy miközben az orvos a rendelőben van a beteggel, beesik egy páciens, akinek sürgős ellátásra van szüksége.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink