Az orvosok szerint pánikra semmi ok, de érdemes megválogatni, hogy miből mennyit eszünk.
Tényleg rákkeltő a pirítós és tényleg ne együnk meg semmit, amit mikróban melegítettek? Lassan mindenre rámondják, hogy rákot okoz, de mi az igazság? Szakértőket kérdezett az ATV Heti Napló.
A Rákbetegek Országos Szervezete szerint az elmúlt 15 évben megduplázódott hazánkban a rosszindulatú daganatos megbetegedések száma, jelenleg nagyjából 300 ezer rákbeteg él közöttünk.
Rengeteg élelmiszert kikiáltottak rákkeltőnek, és folyamatosan bővül a lista. Ilyen az elszenesedett hús vagy a pirítós, a virsli, a kolbászok, a hasábburgonya és az alkohol. Szinte úgy tűnhet, ma már minden rákkeltő, de mi igaz ezekből? Mit ehetünk, és mit nem, hogy elkerüljük a rettegett kór? A Heti Napló által megkérdezett orvosok szerint pánikra semmi ok, de érdemes megválogatni, hogy miből mennyit eszünk.
További részletek az atv.hu portálján látható videóban!