• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Várkonyi Andrea újra a szegedi egyetemen tanul

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Új taggal bővült a Szegedi Tehetséggondozó Tanács: Várkonyi Andrea szívesen vállalta, hogy visszatér az egyetem kötelékébe.

Egyébként is gyakrabban jár szülővárosába, amióta régi kedvencével, a pszichológiával foglalkozik. A TV2 műsorvezetője az egyetlen nő a testületben, amelynek célja a tehetséges egyetemi hallgatók felkutatása és támogatása. Várkonyi Andrea pszichológiát tanul levelező tagozaton, így az orvosi és az egészségügyi közgazdász és menedzser ismereteit újabb irányban bővíti – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

– Most ért olyan fázisba az életem és a kislányom életkora, hogy azt gondoltam, belefér, hogy a régi kedvencemmel, a pszichológiával mélyebben foglalkozzam. Az idén leszek 40 éves. Ennyi idősen már nem a megélhetéséért tanul az ember, hanem az érdeklődési köre szerint. Más ez, mint amikor 18 évesen muszáj egy szakirányt választani, és tényleg úgy érzi az ember, hogy az életéért, a jövőbeli céljaiért küzd minden vizsgán. Nem véletlenül Szegedre iratkoztam be; a családom egy része ott él. A szüleim viszont már Békéscsabán laknak jó ideje. Amikor az egyetemre megyek, viszem a kislányomat is, és amíg én iskolában vagyok, addig ő az unokatestvéreivel játszhat – mesélte Andrea, aki sokszor érzi, hogy jó lenne, ha hosszabb lenne egy nap 24 óránál, de azt vallja, amire akarja, arra van ideje. Amikor nem a stúdióban vagy anyaként kell helytállnia, akkor a harmadik nyelvvizsgájára is készül. Spanyol nyelvből szeretne nemzetközi nyelvvizsgát szerezni, a már meglévő angol és francia mellé.

– Nagyon jó dolognak tartom, hogy támogatják azokat az egyetemistákat, akik valamiben kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ez a mai gazdasági helyzetben nem elhanyagolható szempont. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács jó támogatókat és támogatásokat tud összegyűjteni, amely ösztönzi a hallgatókat – mondta a tehetséggondozás fontosságáról Várkonyi Andrea.