• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vera a cseresznyére szavaz – műtét egy jobb élet reményében

Lapszemle Forrás: feol.hu

Izsó Veronika korán született, a kislány agyvérzést kapott és mozgáskorlátozottá vált.

Olvasóink is segítettek abban, hogy minap megoperálhassák egy jobb élet reményében. St. Louis gyermekkórháza, Missouri, Egyesült Államok. Január 7-én először a neurológiai osztályra mentünk, ott bevezettek minket egy szobába, ahol levetítettek egy kisfilmet a műtétről, annak előnyeiről és hátrányairól - így kezdi el Veronika történetét Izsó László a feol.hu portálján.

Ezután – folytatja Izsó László - egy másik szobába kísértek, ahol találkoztunk a rehabilitációs központ vezetőjével, és egy óra alatt átbeszéltük, hogyan épül fel majd a program, milyen gyakorlatokat végeznek ők, aztán milyeneket kell nekünk teljesíteni. A következő állomás a műtétet végző orvos, T. S. Park szobája volt. Megnézte Verát, hogyan jár, mennyire feszes, majd elmondta a várható eredményeket: műtét után a csípőrögzítőre már nem lesz szükség, a kislány új bokarögzítőt és hátsó járókeretet kap. Ha elvégzi a megfelelő gyógytornákat, egy éven belül elérhető, hogy keret nélkül, bottal járjon. Aztán ha sikerül a lábfejét megfelelően mozgatni és megerősíteni, akkor két éven belül belső terekben segédeszköz nélkül közlekedhet.

Hát ezek számunkra csodába illő dolgok, és még most is alig hisszük el - teszi hozzá Izsó László, akinek már nem először kellett szembenéznie nehéz pillanatokkal. Édesapja húsz éve a vadászgyilkosságnak ismert tragédia áldozata lett Sárszentmihály határában.

A kórházba érkezve azonnal a műtéti előkészítőbe mentünk, ahol Vera beöltözött, átvizsgálták, megmérték. Több altatóorvos is benézett, érdeklődött, elmondta, mi várható. Aztán Vera kapott egy kérdést: milyen illatú maszkot szeretnél altatáshoz? Cseresznye, rágógumi, narancs, eper? Vera a cseresznyére szavazott. Közben kapott egy kis bódító koktélt, amitől jókat kacagott, aztán a nyelve már lassabban forgott. És hogy ez miért kellett? Azért, hogy elbódítsa, és majd ne emlékezzen arra, hogy elválasztották a szüleitől. Miután már elkábult és eltompult, akkor kötötték be az infúziókat, hogy a fájdalmat se érezze. Szóval mindenre figyelnek. Ez már az előző napon is érezhető volt. Tökéletes profizmus és nyugodtság jellemzi az egész kórházat és a működést.