• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Őrjöngő hajléktalan támadt egy betegre a kaposvári kórházban

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Kétségbeesetten kereste meg a lapot egy olvasó: 85 éves édesapját, aki stroke-kal feküdt a kórházban, betegtársa egy vascsővel verte össze éjszaka.

Vasárnap reggel vitte be agyvérzéssel a mentő a kaposvári kórházba apukámat – mondta Halmos Klára. Pillanatok alatt beértek vele a sürgősségire, hamar átkerült az intenzívre, az orvosok és az ápolók mindent megtettek, amit lehetett, s ennek köszönhetően gyorsan javult az állapota – mesélte az idős beteg lánya – írja a sonline.hu portálja.

Az idős bácsit, aki szerdára visszanyerte beszédkészségét, s már képes volt magát ellátni, egy hatágyas kórterembe helyezték el az idegosztályon, ahol később társat kapott: egy hajléktalant fektettek mellé, aki aztán csütörtökre virradóra éjjel egy óra tájban felébredt, felkapott egy ötven centis vascsövet, s összevissza verte vele a 85 éves férfi kezét.

Csak délután tudtuk meg, mi történt – folytatta Halmos Klára –, ugyanis a kórházból nem értesítettek. Édesanyám ment be meglátogatni apukámat, s ott szembesült a történtekkel, melyek annyira megviselték, hogy eszébe sem jutott feljelentést tenni. Nem úgy Halmos Klárának, aki viszont elment a rendőrségre, s ismeretlen tettes ellen feljelentést tett pénteken. Ehhez szükség volt a kórházi jelentésre is, melyből kiderül, édesapja keze több helyen zúzódott – leginkább az infúzióhoz szükséges kanül helyénél fáj a kézfeje, ugyanis a tomboló hajléktalan azt szétverte a kezében – emeli ki a portál.

Kérdeztem az orvosokat, hogyan fordulhat elő, hogy egy ilyen erőszakos beteg nincs elkülönítve – tette hozzá Halmos Klára –, de kiderült tehetetlenek. Amióta nincs detoxikáló, a részegeket az ideg- és elmeosztályra viszik, ahol azonban, míg nem követnek el valamit, nem lehet a zártosztályra tenni őket. Még akkor sem, ha az illető olyan pszichiátriai eset, mint apukám támadója. Aki állítólag azért támadott az éjjel, mert amikor felébredt, vizuális hallucinációi voltak. Úgy gondolom, ez így nem normális, s azért is tettem feljelentést a rendőrségen, hogy felhívjam a figyelmet a veszélyre, s ez mással, máskor ne fordulhasson elő – olvasható a portálon.