• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Veszélyes lehet a gyakori vöröshús-fogyasztás?

Lapszemle Forrás: mno.hu

A vörös hús gyakori fogyasztása kutatók szerint növeli a szervezet biológiai életkorát.

A skótok megállapították, hogy a felgyorsult biológiai öregedés, amely nem azonos a tényleges korral, valamint a szervezet étrenddel összefüggő foszfátszintje – a rosszabb életkörülmények között élő férfiak csoportjában – közvetlenül összefüggött a vörös hús fogyasztásának gyakoriságával – írja a The Guardian cikke nyomán az mno.hu portálja.

A megemelkedett foszfátszintet korábban már összefüggésbe hozták a magasabb halálozási rizikóval, az érrendszer elöregedésével és a vesebetegségekkel.