• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Világcsúcs: 15 gyereket szült császárral Kati

Lapszemle Forrás: borsonline.hu

Az orvosok legfeljebb három császármetszést javasolnak.

Katalin ennek az ötszörösén van sikeresen túl. A mélyen vallásos házaspár tizenötödik gyermeke március 31-én született a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Világraszóló szenzáció, hogy a tizenötödik gyermekét is császármetszéssel hozta világra Frank Róbertné Katalin hétfőn. Az édesanyát és 35. hétre született, 46 centis, 2680 gramm súlyú kislányát, Rebekát a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán látogatta meg a Bors.

– A harmadik szülésem óta figyelmeztetnek az orvosok a növekvő kockázatra, ám idővel beletörődtek erős hitünkbe. Isten azt mondja, a hívő asszony megtartatik a szülőágyon, ha megmarad hitben, szeretetben, szent életben, mértékletességgel. Ez Isten ígérete, én pedig hiszek benne és neki. Eddig minden egyes szülésemnél, többek közt annál az ötnél, amit dr. Smid István nyugalmazott osztályvezető főorvos, és annál a hatnál, amelyet dr. Kovács László vezetett le a Kenézy Gyula Kórházban, és a mostaninál is, amelyet Póka Róbert professzor vezetett le a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, éreztem az Úristen kegyelmét és szeretetét. Így félelem nélkül jöttem be – mondta Katalin.

– Rebekával a jövő hét második felében mehetünk majd haza. Hogy aztán mi lesz? Elég a napnak a maga baja. Azt tudom, hogy már nagyon várnak bennünket haza, 110 négyzetméteres kertes házunkba, ahová még öt gyerekkel költöztünk be, de most már megérett a bővítésre – tette hozzá a tizenötödik gyermekét világra hozó asszony.

Már a tizenötödik császármetszés is világszenzáció: az orvosi szakirodalom nem számol be hasonlóról. Póka Róbert professzor, aki Katalin 15. császáros szülését vezette, szerényen úgy nyilatkozott: nem pusztán övé az érdem, hanem a többi tizennégy szülést levezető kollégáé is.

– Tény, hogy a harmadik császármetszés utáni újabb és újabb szülésekkel fokozatosan nő a kockázat, ugyanakkor orvosként elfogadom az erre felkészített betegem döntését. Katalin tökéletes fizikai és szellemi állapotban érkezett. Bár minden eshetőségre felkészültünk, a szülés gond nélkül zajlott. Ha a tizenhatodik magzatukkal is engem keresnek meg, azt a szülést is készséggel elvállalom – nyilatkozta a Borsnak Póka professzor.