• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Volt budai kórházigazgatót gyanúsítanak

Lapszemle Forrás: nol.hu

Az életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével egy kórház volt főigazgatóját vádolják, aki eddig négy hónapot töltött előzetesben.

Egy három évvel ezelőtt történt támadás során a tettes lúggal öntötte le egy 43 éves nő nemi szervét. Az életveszélyes égési sérülésekkel járó bűncselekmény elkövetésével B. Krisztiánt, egy nagy budai kórház akkori főigazgatóját, Renner Erika hajdani általános iskolai évfolyamtársát gyanúsították meg. A férfinak és a nőnek a támadást megelőzően szerelmi kapcsolata volt. Amikor a nő szakított, a férfi sokáig zaklatta – írja a nol.hu portálja.

B. Krisztiánt – akinek nagybátyja ismert politikus, az első Orbán-kormányban vállalt szerepet – előzetes letartóztatásba helyezték, de 2013 nyarán védője, Bánáti János már arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy szabadlábon van.

B. Krisztián négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Ő volt az egyetlen gyanúsított, 2013 júliusában mégis szabadlábra helyezték. A sajtóban már ekkor megjelent: e mögött feltehetően az állhat, hogy nincs ellene elegendő bizonyíték. Tagadta a tett elkövetését. Azt állította, a munkahelyén volt, amikor a brutális támadást valaki más elkövette.

Egy év elteltével, 2014 júniusában az ügyészség a nyomozás megszüntetéséről és a bizonyítékok kiadásáról, illetve megsemmisítéséről hozott határozatot. Ezzel szemben a sértett panasszal élt, és a Legfőbb Ügyészséghez fordult. B. Krisztián az eset után egy fizetős szolgáltatásokat nyújtó egészségközpont orvos-alkalmazottjaként dolgozott tovább.

Renner Erika panaszában arra hivatkozott, hogy a nyomozást megszüntető határozat iratellenes, jogszabálysértő, megalapozatlan, a bizonyítékokat egyoldalúan értékeli, lényeges bizonyítékokat pedig egyáltalán nem vesz figyelembe. A legsérelmesebb az, hogy miután nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el, nem rendel el további nyomozást, tehát nem keresi tovább a tettest.

A panasz benyújtása után (2015. augusztus 14.) fordulatot vett az ügy. Az ügyészség újra elrendelte a nyomozást, és rövid idő alatt elkészült a vádirat is. A tanúk meghallgatásával Mikó Gergely büntetőtanácsa előtt 2016 januárjában a Fővárosi Törvényszéken elkezdődött dr. B. Krisztián életveszélyt okozó testi sértés miatti büntetőpere. A márciusi tárgyaláson, három évvel az eset után, tanúk és szakértők egész sorát vonultatták fel. A perbeszédekre májusban kerül sor, utána megszülethet az elsőfokú ítélet.