• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az OALI zsebbe vágó közleménye

Praxis Forrás: OALI

Vizsgálatonként 6000 ft-ot utal a pénztár, ha az OALI időben, összesítve jelenteni tudja a hadkötelesek tavalyi előzetes orvosi vizsgálatait,- áll az intézet közleményében.

A módosított 178/1993.(XII. 27.) Kormány rendelet 38.§ (2) bekezdés alapján kérjük mindazon kollégákat, akik a hadköteles korba lépő (2002-ben a 17. életévüket betöltött) férfiaknak a jegyző által elrendelt előzetes orvosi vizsgálatát elvégezték, és a kitöltött adatlapot a jegyzőhöz eljuttatták, hogy a jegyző(k) által kiadott, a vizsgálat elvégzéséről szóló igazolást, vagy igazolásokat a következő összesítő adatokkal kiegészítve az Országos Alapellátási Intézet részére haladéktalanul küldjék meg,- kéri közleményben az intézet igazgatója, dr. Balogh Sándor.

Szükséges adatok: A vizsgálaton megjelentek TAJ száma, Születési ideje, nyilatkozat, hogy a fenti TAJ számokkal azonosítható fiatalok rendelet szerinti vizsgálata, az egészségügyi törzslap hiánytalan kitöltése megtörtént.

A nyilatkozathoz kérjük, csatolják nevüket, pecsétszámukat, ÁNTSZ kódjukat, pontos értesítési címüket (telefont és e-mailt is beleértve), valamint a kifizetések érdekében a praxis működtetőjének nevét és pontos címét (tehát azt a címet, amelyre az OEP finanszírozás egyébként is érkezik).

Mivel a jogszabály a vizsgálatot végző orvost kedvezményezi, kérjük külön jelezni, ha jelenleg (már) nem a vizsgálatot végző orvos dolgozik a praxisban. Az időben beérkezett adatok alapján az Intézet az elvégzett munkáról összesítő listát állít ki, melyről tájékoztatja az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat.

Ennek alapján a munkát elvégző és a jelentést fentiek alapján beküldő kollégák számára vizsgálatonként 6000 Ft díjat utal a Pénztár. Kérjük az érintetteket, hogy a jelentést mielőbb megküldeni szíveskedjenek, mert a kifizetésről csak így tudunk határidőn belül intézkedni. Amennyiben a jelentések időben nem érkeznek meg Intézetünkhöz, úgy a lista csak késedelemmel továbbítható az OEP számára, ami a kifizetéseket nagymértékben akadályozná.

Kérjük, hogy az idő rövidségére való tekintettel e felhívásunkat szíveskedjenek kollégáik körében is terjeszteni. Cím: Országos Alapellátási Intézet1135 Budapest Szabolcs u. 35.
A kapcsolódó friss miniszteri rendelet