• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

3D nyomtatással az életmentésért

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Innovatív ötleteket vár az EIT Health a PTE 3D nyomtatási konferenciáján.

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upokat, kutatási projekteket, megvalósítás előtt álló ötleteket vár az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health a Pécsi Tudományegyetemen megrendezésre kerülő 3D nyomtatásról szóló konferencián a Szentágothai János Kutatóközpontban 2017. október 5-6-án

A konferencián neves hazai és külföldi előadók mutatják be, hogyan forradalmasítja a 3D nyomtatás és vizualizáció a gyógyítást, az ipart és a művészeteket. Az eseményen résztvevő EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése.

„Az EIT Health több magyar projektet indított már el a nemzetközi ismertség irányába, például a mesterséges megtermékenyítés hatékonyságának javítása érdekében személyre szabható embrió beültetési protokollt kifejlesztő PreLife csapatát, vagy a HandInScant, melynek digitális rendszere alkalmas az egészségügyi dolgozók kézfertőtlenítési eljárásának közvetlen és objektív kiértékelésére.

Szeretnénk azonban, ha a Pécsi Egyetem és a Szentágothai János Kutatóközpont köré szerveződő lendületes projektek közül is minél többen jelentkeznének nálunk és támogatásunkkal hozzájárulhatnánk a projektek kiteljesedéséhez" – mondta el Kristóf Péter, az EIT Health regionális koordinátora.

Az EIT Health az Európában elérhető legmagasabb színvonalú oktatási, inkubációs és akcelerátor programokat kínálja a fiatal tehetségek, vállalkozók, innovátorok és start-upok számára. A programok mindegyike a kontinens vezető egyetemeinek, vállalatainak és inkubátorainak tudásán és évtizedek alatt megszerzett tapasztalatán alapul. Az oktatási programok elsődleges célja a résztvevő egyének vállalkozói ismeretének fejlesztése, a saját vállalkozás elindításához szükséges alapvető ismeretek elsajátítása, valamint a nemzetközi környezetben megvalósuló tapasztalatcsere és ötletgenerálás.

A formálódó innovatív elképzelések ezt követően az EIT Health saját inkubációs programjaiba kerülhetnek, ahol a résztvevők az első üzleti terv elkészítésétől a befektetők és első vásárlók megtalálásán át egészen a nemzetközi piacokra való kilépésig kapnak szakértői és anyagi támogatást. Az EIT Health mindezeken túl a saját nemzetközi partnerhálózatához való hozzáférés lehetőségét is biztosítja, melynek segítségével a legjobb ötletek és projektek számára lehetőség nyílik Európai vezető egészségipari és egészségügyi aktoraival való közvetlen együttműködésre.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2017. október 5 -6-án a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban megrendezésre kerülő III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferenciájáról információ a http://conference.pte3d.hu weboldalon található, az EIT Healthről pedig információ itt található.

Legolvasottabb cikkeink