• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A hónap végén zárul a struktúraváltó program

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A veszprémi kórház szinte valamennyi betegellátó egysége megújult, korszerűsödött.

A Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél - ezzel a címmel nyújtott be pályázatot a kórház felújítására és eszközparkjának bővítésére az egészségügyi intézmény. A 2010-ben indult európai uniós projekt keretében a kórház szinte valamennyi betegellátó egysége megújult, korszerűsödött. A nagyszabású fejlesztés teljes költségvetése 4 794 386 396 Ft, melyből 4 314 947 756 Ft a TIOP 2.2.4. pályázaton elnyert EU támogatási rész. A projekt július 31-én zárul - adta hírül az intézmény közleménye.

Az aktív fekvőbeteg szakellátás súlyponti kórházi szerephez illeszkedő, kiemelt szakmai színvonalának megőrzése illetve emelése, a gyógyító-megelőző feladatok ellátásához szükséges infrastrukturális feltételrendszer korszerűsítése, a kórház által nyújtott ellátásokhoz történő hozzáférés javítása, a hosszú távú fenntarthatóság biztosítása – ezeket a célokat fogalmazta meg a Csolnoky Ferenc Kórház a pályázat benyújtásakor. A fejlesztéseken belül elsősorban a magas hozzáadott értéket jelentő, igen költséges technológiák telepítése, befogadása és fejlesztése – valamint az ehhez szükséges műszaki-infrastrukturális környezet, háttér kialakítása – jelentett prioritást

 A program eredményeként elsősorban olyan orvosszakmai területek fejlesztése történt meg, amelyek Veszprém megye teljes lakossága, közel 400 ezer fő részére nyújtanak magas színvonalú, kiemelt ellátást. A sikeres pályázat nyomán megújult és bővült a központi műtőblokk, új központi sterilizáló egységet alakítottak ki, korszerűsítették és növelték a központi intenzív osztályt, jelentős fejlesztés történt az újszülötteket, gyermekeket ellátó kórházi egységekben és az egészségügyi intézmény más osztályain is történt beruházás.

A fejlesztés részeként a kórház legidősebb, és leginkább elavult fekvőbeteg ellátó részlegeinek felújítása (belgyógyászati centrum kórtermei és szubintenzív egységei) is megtörtént. A projekt fontos eleme volt a betegfogadás és tájékoztatás feladatának egységes szemléletű és hatékony megoldására kialakított központi betegirányító egység is, mely a kórház központi helyén, a legjobb megközelíthetőségi adottságokkal rendelkező területen kapott helyet, és ugyancsak meghatározó eleme volt az építési beruházásnak a D épület külső-belső felújítása.

A betegutak rövidítését, az átláthatóbb és hatékonyabban, racionálisabban működtethető kórház létrehozását célzó projekt építési, korszerűsítési munkálatai 1,5 milliárd forintot tettek ki a közel 5 milliárdos fejlesztésből, a felújítással érintett terület több mint 8 ezer négyzetméter volt.

A struktúraváltást célzó fejlesztés keretében 2,5 milliárd forintos eszközfejlesztést is végrehajthatott az egészségügyi intézmény, ennek eredményeként a Csolnoky Ferenc Kórház orvosi gép-műszer parkja korszerű és biztonságos gyógyító munkát tesz lehetővé.

Az új panelműtőt közel 1 milliárd forint értékű orvosszakmai berendezéssel szerelték fel, az eszközfejlesztés másik kiemelt területe volt a képalkotó diagnosztikai technológiák fejlesztése. Ide új MR berendezés, direkt digitális mammográf és angiográf került, de az ultrahang vizsgáló eszközök közel teljes gépparkjának cseréje is megvalósult. Mindehhez a képi eredményeket tároló és kiszolgáló informatikai technológia telepítése is megtörtént.

A projekt keretében a kórház szinte minden osztálya új, modern eszközökkel gazdagodott, és több egységben megújulhatott a bútorzat is, kellemesebb, otthonosabb környezetet biztosítva az ellátottaknak.

A Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél című projekt eredményeként az egészségügyi intézmény épületeiben és eszközeiben megújulva megfelel a 21. századi elvárásoknak és biztosítja a korszerű betegellátás és gyógyítás feltételeit - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink