• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Fontos műszeradomány a hatvani kórháznak

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Traumatológiai Osztálya egy COLIBRI II. típusú fúróval gazdagodott.

Az eszközt elsősorban kézsebészeti műtéteknél alkalmazzák a szakemberek. A fúrómotor megkülönböztető ismérve, hogy kisebb és könnyebb, mint a már használatban lévő TRS típus megjelölésűek, viszont kompatibilis azok töltőjével is.

A COLIBRI II. elnevezésű motor lítium ionos akkumulátorral ellátott fúrómotor, melynek működési sebessége kiemelkedően gyors a sűrített levegős motorokhoz képest. Mivel vezeték nélküli az eszköz, mobil és ezáltal nagyban megkönnyíti a műtétek közben hely-, és helyzetváltoztatást. Ergonomikus kialakítása révén az operáló orvos könnyebben tarthatja kézben. Különböző feltétekkel rendelkezik – különböző csavarozási technikához. Kialakítását tekintve kanülált kivitel, ez tűződrót behelyezését teszi lehetővé. Az eszköz további előnye, hogy működésben közben is halk és könnyen tisztítható.

Az eszköz ünnepélyes átadására a hatvani kórház Traumatológiai Műtőjének épületszárnyában került sor. A támogatás összege: 3.647.587 forint. Az eseményen részt vett Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárságának államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, aki megköszönte a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. hatvani kórház irányába tanúsított folyamatos támogató tevékenységét.

Dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy cégük társadalmi szerepvállalásának jelentőségét az is jól mutatja, hogy az elmúlt évben több mint 200 millió forintot fordítottak hasonló célokra. Kiemelten fontosnak tartja a kormányzati fejlesztések mellett az egészségügy ilyen irányú támogatását.

dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet főigazgatója elmondta, hogy több évre nyúlik vissza a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-vel való szoros együttműködés. Minden esetben az intézmény segítségére sietnek, ha egy nemes cél megvalósítása kerül előtérbe. Dr. Valló János, a Traumatológiai Osztályvezető főorvosa megköszönte az adományt és az ebből vásárolt eszközt, illetve a lehetőséget, hogy ez által a betegellátás még magasabb szakmai színvonalon valósulhat meg. Kihangsúlyozta, hogy a műtétek során használt eszközök technikai fejlettsége milyen fontos szerepet játszik a betegek felépülésében.

Legolvasottabb cikkeink