• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A legjobb 200 között a Semmelweis és a szegedi egyetem

Regionális hírek Frissítve 2019.04.03 Forrás: Weborvos összeállítás
A legjobb 200 között a Semmelweis és a szegedi egyetem

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a SE és az SZTE a Times Higher Education legújabb, most először elkészített rangsorában.

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education legújabb, most először elkészített rangsorában, amely társadalmi és gazdasági hatásuk alapján állítja sorba a felsőoktatási intézményeket. A most először elkészített rangsor az ENSZ ún. Fenntartható Fejlődési Céljait veszi alapul. Összesen 17 ilyen célt nevezett meg az ENSZ 2015-ben, a Semmelweis Egyetem ezek közül a következő három területen teljesít kiemelkedően a most publikált rangsor szerint: egészség és jóllét; ipar, innováció és infrastruktúra; tisztességes munka és gazdasági növekedés - adta hírül az intézmény.

A Semmelweis Egyetem a 101-200. helyen végzett a 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó listán, amelyre Magyarországról a Szegedi Tudományegyetem került még fel ugyanezt a helyezési kategóriát elérve. A dobogós helyeken egy új-zélandi és két kanadai egyetem végzett.

A Times Higher Education 17 területe közül az egészséges élet és a jóllét biztosítása témában a 201-300. helyre rangsorolta a Debreceni Egyetemet a szervezet - tudatta az intézmény a honlapján. A nemzetközi rangsor készítői figyelembe vették az egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók számát, arányát a teljes hallgatói létszámhoz viszonyítva, az egészségügyi kutatásokat, ipari együttműködéseket, valamint az egészséges életmódhoz kapcsolódó infrastruktúrát: az egyetemi sportpályákat és -létesítményeket (egyetemi sportkomplexum, DESOK, SET-központ, Unifit). Emellett az olyan kezdeményezések is szerephez jutottak, amelyek régóta eredményesen működnek a Debreceni Egyetemen: a DEAC él- és tömegsport támogató tevékenységét, az intézmény részvételét a város egészségstratégiájának kidolgozásában, a „Családbarát intézmény” címért tett erőfeszítéseket, a Szenior Egyetem és a Science Café előadás-sorozatokat, valamint a mentálhigiénés szolgáltatásokat - írták.

Legolvasottabb cikkeink